4
Mayıs
2024
Cumartesi
ELAZIĞ

Koloğlu ailesinden bir okul daha

Elazığ Merkez Üniversite Mahallesi'nde yapılacak olan 30 derslikli, pansiyonlu Metin Koloğlu Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nin protokolü Vali Muammer Muşmal'ın makamında düzenlenen törenle imzalandı.

Protokol törenine Veysi ve Naci Koloğlu ile adına okul yapılacak Metin Koloğlu'nun ailesi katıldı. Vali Muammer Muşmal, Koloğlu ailesinin 2 yıl önce Türkiye örnek olacak bir şekilde, Elazığ'ın en güzel okulu olan Koloğlu Anadolu Lisesi'ni yaptıklarını hatırlatarak, "Koloğlu Anadolu Lisesi pansiyonları, okulun çevre düzeni ve binanın planıyla gerçekten çok özel ve örnek bir okul oldu. Bu yıl da sağ olsunlar her şeyiyle dört dörtlük olacak bir şekilde 30 derslikli güzel bir okul yapmayı planladılar. Ben
kendilerine çok teşekkür ediyorum, kutluyorum. Bu okullar sayesinde onların hem isimleri yaşayacak, hem de yaptıkları hayırlar devam edecektir. Bana göre en hayır işlerden biri okul yaptırmak" dedi.

Hayırsever İşadamı Veysi Koloğlu, Koloğlu Anadolu Lisesi gibi 2. yapacakları Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'ni de çok iyi bir şekilde yapacaklarını belirterek, "Bu okulu 2010-2011 Eğitim ve öğretim yılına yetiştireceğiz. Bu okulda 30 derslik, 140 öğrencinin kalabileceği kız öğrenci yurdu ve spor salonu bütün donanımıyla bulunacak" diye konuştu. 

İl Milli Eğitim Müdürü Nihat Büyükbaş ise 2003 yılına kadar Elazığ'da hayırseverler tarafından 12 okul ve 108 derslik yapıldığını, bugünkü okulla birlikte Elazığ'da 21 okula denk gelen 322 dersliğin hayırseverler tarafından yapıldığını belirterek, Koloğlu Ailesinin yapılacak okul ile eğitime en büyük desteği veren aile haline geldiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından Vali Muammer Muşmal, İl Milli Eğitim Müdürü Nihat Büyükbaş, Hayırsever Veysi Koloğlu protokolü birlikte imzaladılar.

iha
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2008 Pazartesi 17:40:50
Güncelleme :3 Kasım 2008 Pazartesi 17:50:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?