4
Mayıs
2024
Cumartesi
ELAZIĞ

Kömür dağıtımında gecikme

Elazığ Belediyesi tarafından yapılacak kömür dağıtımına geçtiğimiz haftalarda başlanması gerektiği, ancak kömür fiyatlarında yaşanan yükseliş ve ihaleyi alan firmanın kömürü geciktirmesi nedeniyle dağıtımın 1.5 ay ertelendiği bildirildi. 

Elazığ Belediyesi tarafından yapılması gereken kömür dağıtımı iki ay daha ertelendi. Belediye Sosyal İşler Müdürü Sedat Deveci, her yıl tarafından yapılan kömür dağıtımının bu yıl da yapılacağını vurguladı. Deveci, kömür dağıtımı ile ilgili ihalenin 24 Eylül'de yapıldığını bildirdi. Dağıtıma daha önce de belirtildiği gibi 20 Kasım'dan itibaren başlamayı planladıklarını anlatan Deveci, ancak kömür fiyatlarındaki yükseliş ve yerli kömüre rağbetin artması nedeniyle kömür dağıtımına 2009 yılı Ocak ayı sonunda başlanacağını söyledi. Deveci, "Kömür dağıtımında ciddi bir sıkıntı yok. Ancak kömür fiyatlarındaki anormal yükseliş ve Türkiye genelinde yerli kömüre olan talebin artması nedeniyle kömür dağıtım süresini 1.5-2 ay erteledik. 

Vatandaşlarımızın içi rahat olsun. İnşallah Aralık ayının sonu veya en geç 2009 yılı Ocak ayının sonunda dağıtıma başlayacağız. Bu yıl Elazığ Belediyesi olarak geçen yıllarda olduğu gibi kömür dağıtımını devam ettireceğiz. Kömür ihalesini 24 Eylül 2008'de gerçekleştirdik. İhale konusunda hiçbir sıkıntımız yok. Bu süreçten sonra sadece firmanın kömürü getirmesini bekliyoruz. Şu an itibarıyla en geç 2009 Ocak ayı sonundan itibaren kömür dağıtımı işlemine başlayacağız. Bu yıl fakir vatandaşlara yaklaşık 3 bin ton kömür dağıtacağız. Geçtiğimiz yıl kömür yardımı yapılan aile sayısı bu yıl kömür tonunda yapılan değişiklikle arttırılacak. 

Vatandaşların 1 Aralık'tan itibaren almaya başladığımız başvuruları ise sürüyor" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2008 Cuma 17:06:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?