5
Mayıs
2024
Pazar
ELAZIĞ

Kömür külü uyarısı!

Elazığ Belediye Başkanlığı Çevre Koruma ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, kaloriferli apartman ve site sakinlerini uyararak, kömür küllerinin çöp ve konteynırların çevresine atılmamasını istedi.

Uyarıyı dikkate almayanlara ceza-i işlem uygulanacağı belirtilirken, atık küllerin Elazığ Belediyesi ekiplerince piyasanın altında bir ücret karşılığında alınacağı ve çimento fabrikasında bertaraf edileceği açıklandı. Elazığ Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmayla katı atık döküm alanlarının daha uzun süre hizmet vermesinin amaçlandığı belirtildi.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Mustafa Tepe, kömür küllerinin toplatılması ve bertaraf edilmesi hakkında Temizlik İşleri Müdürlüğü ile ortaklaşa bir çalışma başlattıklarını ve bu konuda vatandaşların da duyarlı olmaları gerektiğini söyledi.

Bu uyarıyı dikkate almayan ve kömür küllerini il dışı ya da çöp ve konteynırların çevresine atmaya devam edenlere, Çevre Koruma Kanunu kapsamında ceza-i işlem uygulanacağını belirten Elazığ Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Adnan Çiçek ise herkesin bu konuda duyarlı olmasını beklediklerini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2012 Pazartesi 17:03:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?