4
Mayıs
2024
Cumartesi
ELAZIĞ

Komyon fabrikası projesi devam ediyor

Alman Neue Zittauer firmasının Elazığ'a yapmayı kararlaştırdığı kamyon fabrikası projesinin dünyada yaşanan ekonomik krizden etkilenmediği, projenin planlandığı şekliyle devam ettiği bildirildi. 

Elazığ Valisi Muammer Muşmal, yaşanan ekonomik kriz nedeniyle yatırımın akıbeti konusunda, yatırımı Elazığ'a getiren V&M İnvest Firması ortaklarından Özcan Varol ile yaptığı görüşmede, projede hiçbir sıkıntı veya erteleme söz konusu olmadığı açıklamasını aldığını belirterek şunları söyledi: 

"Elazığ Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) yapılması planlanan kamyon fabrikası yatırımının ekonomik krizden etkilenmediğini öğrenmemiz bizi mutlu etti. Bilindiği gibi bu proje üzerinde yapılan çalışmalarla Eylül ayında Elazığ'da düzenlenen toplantıda Jan Pivarcı ile bir protokol imzaladık. Projenin yatırıma dönüşmesi için Neue Zittauer Taşıt Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Suzanne Volf başkanlığında bir heyetin ilimize geleceği belirtildi. Bu heyetin bugünlerde gelmesini bekliyoruz. Bu heyetin ilimize gelmesinin ardından 2009 yılının Mart ayında fabrikanın temelinin atılması planlanmış, fabrikanın tamamlanması ve üretime başlamasının ardından da ilk kamyonun 2010 yılının 10. ayında üretiminin tamamlanması hedeflenmişti. Bu planlama ve hedeflerde hiçbir değişiklik olmadığı bize Almanya'daki Türk işadamı Özcan Varol tarafından belirtildi."

iha
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2008 Cuma 13:00:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?