3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

Köy muhtarlarına deprem anlatılacak

Elazığ Sivil Savunma Müdürlüğü ekipleri olası bir depreme karşı vatandaşları bilinçlendirme çalışmalarına devam ediyor. İl genelinde geçtiğimiz yıl 25 bin öğrenciye deprem öncesi, deprem anı ve deprem sonrasında alınacak tedbirleri anlatan Sivil Savunma ekipleri bu yıl köy muhtarlarına konuyla ilgili seminerler verecek.


Elazığ'ın Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu fay hattı üzerinde olduğunu belirten İl Sivil Savunma Müdürü Celal Cihan, 7 ve üzeri şiddetteki bir depremin 600 km ötedeki bir şehirde bile yıkıcı etkiye sahip olacağını söyledi. Celal Cihan, "İlimizde 217 yıl önce 7,4 şiddetinde bir deprem meydana geldi ve bu depremde 51 bin insanımız hayatını kaybetti. Bilim adamları bu büyüklükte deprem meydana gelen yerlerin 210 ile 230 yıl arasında yeniden enerji biriktirerek deprem riski taşıdığını söylüyor. Şayet burada büyük bir deprem bekleniyorsa biz ekip olarak vatandaşlarımızı bilinçlendirmekle görevliyiz" dedi.


Çalışmalarının sadece eğitimlerle sınırlı kalmadığını da belirten Cihan, "Türkiye'de ilk defa biz muhtemel bir deprem sonrası vatandaşların çok fazla mağdur olmamaları için Mehmetçik Parkı'nın bulunduğu yere 5 bin kişinin barınabileceği Çadır Kent kurduk. Bu alanın her türlü alt yapı işlemleri tamamlandı. 2007 yılında ilimizde yapılan ve üç bölgede gerçekleştirilen deprem tatbikatında kendi bölgemizde birinci olduk" şeklinde konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2009 Cuma 16:51:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?