30
Nisan
2024
Salı
ELAZIĞ

Köyü fareler bastı

ELAZIĞ'DA KÖYÜ FARELER BASTI

Elazığ Merkez'e bağlı Tadım köyünde ekili kavun, karpuz tarlaları farelerin istilasına uğradı. Ekili araziyi farelerden kurtarmak isteyen çiftçiler çareyi tarlayı traktörle sürüp fareleri tüfekle kovalamakta buldu.

Elazığ Merkez'e bağlı Tadım köyünde çok sayıda çiftçinin ekili arezisinde bulunan kavun, karpuz farelerin istilasına uğradı. Kurak geçen yaz mevsimi nedeniyle ekili araziye saldıran fareler tonlarca ürüne zarar verdi. Ekili ürünlerini farelerden korumak isteyen çiftçiler, çareyi tarlalarını traktörle sürüp av tüfeği ile fare vurmakta bulurken tonlarca kavun-karpuz tarlada ziyan oldu. Ali Çelik adlı çiftçi, "Karpuz tarlamız fareler ve kargaların içinde kaldı. Su olmayınca fareler sardı tarlamızı" derken

Tayfun Çimen adlı üreteci ise, "Bu yıl aşırı bir fare türedi. Bunun da aşırı kuraklıktan olduğunu düşünüyoruz. Bu yıl mahsul olmadı. Olanı da fare götürüyor. Fareleri sürerek, vurarak kurtulmaya çalışıyoruz. Kavun, karpuz da küçük delikler açarak mahsülü bozuyor. Tüfekle vuruyoruz, bu çare değil ama birşeylerin yapılmasını bekliyoruz" dedi.

ELAZIĞ'DA KÖYÜ FARELER BASTI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2010 Çarşamba 15:20:00
Güncelleme :12 Ağustos 2010 Perşembe 11:39:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?