7
Mayıs
2024
Salı
ELAZIĞ

Küçük Sait'in umudu böbrek naklinde

Elazığ Böbrek Hastaları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hikmet Güllüoğlu, derneklerinin en küçük üyesi olan diyaliz hastası Sait Baysak'a yetkililerin ve duyarlı vatandaşların sahip çıkmasını istedi.

Hikmet Güllüoğlu, Elazığ'da yaklaşık 400 diyaliz hastasının bulunduğunu, bu hastaların ise yüzde 70'inin maddi durumunun yetersiz olduğunu, bu nedenle de tedavilerini sağlıklı bir şekilde yaptıramadıklarını söyledi.

Güllüoğlu, derneklerinin en küçük üyesi olan 11 yaşındaki diyaliz hastası Sait Baysak'ın, maddi sıkıntılar sebebiyle tedavisini sağlıklı bir şekilde yaptıramadığını anlatarak, yetkililerin ve duyarlı vatandaşların ona sahip çıkmasını istedi. Güllüoğlu, "Küçük Sait, 11 yaşında, ancak ailesinin maddi durumu iyi olmadığı için Sait, sağlıklı bir şekilde tedavi olamıyor ve beslenemiyor. Bu sebeple de Sait, 6 yaşındaki bir çocuk görünümüne sahip. Sait'in babası, işçi olarak çalışıyor ve iki ayda 400 milyon TL maaş alıyor. Bu parayla kim, nasıl geçinsin? Annesi Nurşen Baysak, küçük Sait'e böbreğini bağışlamak istiyor, ancak maddi durumları yeterli olmadığı için anne, doku tahlili yaptırıp oğluna böbreğini veremiyor" dedi.

11 yaşındaki küçük Sait ise, tüm umudunun gerçekleşecek böbrek nakline bağlı olduğunu söyleyerek, "Ailemin maddi durumu çok kötü. Evimizde telefonumuz yok, su paramızı bile ödeyemiyoruz, sürekli kesiliyor. Yaşadığımız bu maddi sıkıntılar sebebiyle de sağlıklı bir şekilde tedavi olamıyor ve beslenemiyorum. Haftanın 3 günü Fırat Üniversitesi Araştırma Hastanesi Hemodiyaliz Servisi'ne gelip, diyalize giriyorum. Bu da, okulumu oldukça aksatıyor. Tüm umudum böbrek nakline bağlı, bu yüzden yetkililerin ve duyarlı insanların bana yardım etmesini istiyorum" dedi.
Her sene sınıfını takdir ile geçen 5. sınıf öğrencisi küçük Sait, büyüdüğünde doktor olup kendisi gibi diyaliz hastası olan insanlara yardımcı olmak istediğini de söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2005 Perşembe 02:36:44
Güncelleme :18 Temmuz 2005 Pazartesi 15:42:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?