7
Mayıs
2024
Salı
ELAZIĞ

'Kur'an değişmez kafalar değişmeli'

Elazığ Fırat Üniversitesi’nin 30. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, İlahiyat Fakültesi tarafından düzenlenen ’Kur’an ve Laiklik’ konulu konferans bugün gerçekleştirildi.

Fırat Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Bahaeddin Ögel Konferans Salonu’nda saat 14.00’te başlayan konferansa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Harun Özer, üniversite idari ve akademik personeli, sivil toplum örgütü temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Salih Özdemir, laiklik düşüncesinin, insanların düşüncelerini açıkça ifade etmeleri yönünden önemli olduğunu belirterek, Hristiyanlık, İslam, putperestlik, devlet, Yahudilik, Mecusilik ve Ateizm gibi kavramların laik düzen içerisinde yer aldığını söyledi. Kur’ana göre toplumun değişmesinin, ancak kafa yapılarının değişmesi ile mümkün olacağını savunan Prof. Dr. Salih Özdemir, batıdaki laiklik anlayışının tarihsel ve sosyolojik temelleri konusunda çeşitli bilgiler verdi.

Konferans sonrası Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Harun Özer, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Salih Özdemir’e teşekkür plaketi takdim etti.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2005 Cumartesi 18:15:33
Güncelleme :31 Mart 2005 Perşembe 12:16:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?