4
Mayıs
2024
Cumartesi
ELAZIĞ

Kurban satış yerleri belirlendi

Elazığ Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurban satış yerlerini belirledi. Halkın rahat ve uygun mekanlarda kurban alımına yardımcı olmak ve şehirde oluşabilecek olumsuz görüntüyü önlemek amacıyla, belirli noktalarda kurban satış yerleri oluşturuldu. 

Elazığ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler belirlenen 7 ayrı satış noktası dışında kurbanlık satışı yapanlar hakkında cezai işlem uygulayacak. Belediye ayrıca vatandaşların sağlığını dikkate alarak bu doğrultuda bir dizi çalışma gerçekleştiriyor. Belediye tarafından belirlenen satış noktalarındaki kurbanlıklar, görevli uzman veteriner hekimlerin kontrolünden geçerek satış alanına giriş yapacak. Yapılan bu çalışmayla insan sağlığı için tehlike arz eden kurbanlıkların satışına izin verilmeyecek. 

Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, kentin 7 ayrı noktasında kurban satış noktası belirlediklerini belirterek "Öncelikle Kurban Bayramı öncesi ilimize giriş yapan kurbanlıkların hemşerilerimize sağlıklı bir ortamda ulaşması ve çevre kirliliğinin önüne geçmek için ilimizde 7 ayrı noktada kurban satış yeri belirledik. Bu satış yerleri dışında kurbanlık satışı yapanlar hakkında Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerimiz cezai işlem gerçekleştirecekler. Hemşerilerimiz oluşturulan satış yerleri sayesinde daha sağlıklı ve daha güvenli bir şekilde kurbanlıklarını alacaklar" dedi.
Elazığ Belediyesi kurban satış yeri olarak; Hayvan Borsası ve Civarı, Cüzam Hastanesi'nin karşısındaki boş alan, Üniversitesi Mahallesi Fırat Üniversitesi Hastanesi'nin doğu kısmı, Apdullahpaşa Mahallesi pazaryeri, Doğukent Mahallesi pazaryeri, Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin doğu kısmı, Eski Hayvan Borsası belirlendi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2008 Salı 12:04:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?