3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

Kuzova kısım kısım açılacak

DSİ 9. Bölge Müdürü Nevzat Aksu, Elazığ'daki Kuzova Sulama Projesi'nde 5 bin hektarlık alanın kısım kısım sulamaya açılacağını, bu çalışmalar kapsamında dört yıl içerisinde Kuzova'nın yüzde 90 oranında sulamaya açılmasının planlandığını söyledi. 

Kuzova Sulama Projesi ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren DSİ 9. Bölge Müdürü Aksu, Kuzova Sulama Projesi'nin Elazığ'ın ''Namus meselesi'' haline geldiğini, bu projenin tamamlanabilmesi için çalışmaların yoğun bir şekilde sürdürüldüğünü belirtti. 

1 milyon 600 bin YTL'lik Kuzova Pompa Sulama Projesi tesisat alımı ihalesinin Genel Müdürlük tarafından gerçekleştirileceğini kaydeden Aksu, "Şu an şartnameler bitirilmek üzere. En kısa zamanda yapılabilmesi ve işlerin hızlandırılması için teknik personelimizi Ankara'ya göndereceğim. Nasip olursa bu ihaleyi gerçekleştirerek altı adet pompa alıp Kuzova'da kanalların daha hızlı bir şekilde sulamaya geçilmesini sağlayacağız. İnşallah bunu bu sene bitireceğiz. Fakat orada yüksek miktarda enerji gideri olduğu için Sulama Birliği bunu almak istemedi. Çünkü 105 hektar için koskoca bir santral çalıştırıldığı zaman bu gideri karşılamak mümkün değildi. Ama biz bunun önünü açmak için bilindiği gibi geçen yıl ikinci kısmın ihalesini yapıp bitirdik. 2009 yılının 12. ayında proje tamamlanacak. Şu anda yaptığımız çalışmalar neticesinde 2009 yılının ortalarında proje ihalesini bitirip, üçüncü kısmın ihalesini gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Eğer bunu tamamlarsak bundan sonra müteahhit firmanın bitirdiği bölümleri direkt işletmeye alacak şekilde programlayacağız ve işin sonunda tamamını hemen işletmeye açmayacağız. Bununla ilgili şu an bir problem yok, çalışmalarımız devam ediyor. Bilindiği gibi hükümetin Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) ile ilgili birtakım çalışmaları söz konusu. Bu kapsamda Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren muhtemelen Elazığ'a da gelecek. Bizim planlamamız Kuzova'yı dört yıl gibi bir sürede yüzde 90 oranında sulamaya açabilmek. Yani 5 bin hektar alanı kısım kısım sulamaya açmış olmayı planlıyoruz. Fakat 21 bin hektarlık alanın tamamlanarak sulamaya açılabilmesi 15 yılımızı alır. Kuzova Elazığ'ın artık namus meselesi haline geldiği için, nasip olursa dört yıl içerisinde planladığımız 5 bin hektarlık alanın tamamlanabilmesi için ödeneğimizi buraya kanalize ediyor ve çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2008 Perşembe 18:30:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?