30
Nisan
2024
Salı
ELAZIĞ

Liseler, Anadolu Lisesi oluyor

Elazığ'daki liselerin üç yıl içinde Anadolu lisesine dönüşeceği, bu yıl yapılan çalışmalarda dört lisenin Anadolu lisesine dönüştürüldüğü belirtildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Nihat Büyükbaş, eğitim alanında Elazığ'ın arzulanan hedeflere ulaşmasını sağlamak adına yapılan çalışmalar hakkında bilgi verirken şunları söyledi:

"İlimizdeki liseler üç yıl içinde Anadolu lisesi veya Anadolu meslek lisesine dönüştürülecek. Bu yıl yaptığımız çalışmalar sonucunda Atatürk, 75. Yıl ve Fatih Liseleri Anadolu lisesi, Karşıyaka Lisesi ise Karşıyaka Anadolu Meslek Lisesi oldu. Böylece dönüşüm başladı. Önümüzdeki iki yıl içinde bu dönüşüm tamamlanacak. Bunun yanında ilimizde yeni okulların açılması çalışmalarımız da olumlu sonuçlar vermeye devam ediyor. Evrenpaşa İlköğretim Okulu kapandı. Bu okul üniversitenin içinde yapılan Gönül İhsan

Tangülü İlköğretim Okulu binasına taşındı. Boşalan binada ise Turizm Otelcilik Meslek Lisesi eğitim ve öğretime başlıyor. Aynı şekilde binası biten Ahmet Yesevi Sosyal Bilimler Lisesi de bu yıl eğitime başlayacak. Bunların yanında ilimize ikinci bir fen lisesi kazandırılması için çalışmalara başladık. Bütün bu çalışmalarda hedefimiz ilimizde eğitim ve öğretimin kalitesini arttırmak, öğrencilerin daha iyi şartlarda yetişmesini sağlamak. Bu çalışmalarımız artarak devam edecek."

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2010 Salı 15:53:00
Güncelleme :1 Eylül 2010 Çarşamba 15:34:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?