6
Mayıs
2024
Pazertesi
ELAZIĞ

Madde bağımlısı gençler için çalışmalar

Elazığ Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürü Can Gökay, uçucu madde bağımlısı gençlerin bağımlılıktan kurtarılması yönünde verilen mücadelenin yeterli olmadığı, tedavilerin arzulanan sonuçları vermesi için bu konumdaki çocukların meslek sahibi olması gerektiğini belirtti. 

Can Gökay, müdürlük olarak bu alanda yaptıkları çalışmalarda başarılı neticeler alındığını belirterek, "Biz müdürlük olarak gerekli mücadeleyi veriyoruz. Bugüne kadar yaptığımız çalışmaların sonucunda 3 çocuğumuz eğitime kazandırıldı. 2 çocuğumuz YİBO'da eğitime başlatıldı. 6 çocuğumuz tedaviye yönlendirildi. Tedavinin ardından çocuklarımız, yine ailelerinin ve arkadaşlarının bulunduğu bölgeye geri dönüyor. Bir süre dirense de sonuçta yeniden madde bağımlısı bir hale geliyor. İlimizde bu alanda verilen mücadelenin arzulanan neticelere ulaşması için bir komisyon kurulmalı. Bu komisyonda Milli Eğitim Müdürlüğü, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Emniyet gibi birimlerin yetkilileri yer almalı. Böylece, yapılacak çalışmaların boyutu farklı bir hale getirilir. Bugün ilimizde oluşturulan merkezde 122 çocuğumuz kalıyor. Bu çocukların rehabilite edilmesi tedavisinin arzulanan neticeye ulaşması için tedavi merkezinin bünyesinde meslek edinmelerini sağlayacak bölüm bulunmalı" dedi. 

Tedavisinden arta kalan süre içinde çocukların bir meslek sahibi olmalarının sağlanması gerektiğini söyleyen Gökay, "Böylece, tedavisinin ardından öğrendiği meslekle bir işe başlaması, bunun sonucunda da madde bağımlığından tamamen kurtulması sağlanmalıdır. Bu çocuklarımızı ancak bu şekilde yeniden topluma kazandırmamız mümkün
olabilir" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2006 Cuma 12:02:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?