4
Mayıs
2024
Cumartesi
ELAZIĞ

Maliyet 45,5 milyon Avro'ya dayandı

Erzincan Belediyesi’nin, şehir içme suyu şebekesini yenilemek için Avrupa Birliği (AB) Hibe Fonu’nun desteğiyle hazırladığı Can Suyu Projesi’nin maliyetinin 45 milyon 481 bin Avro’ya ulaştığı belirtildi. 

Konuyla ilgili bilgi veren Erzincan Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, söz konusu proje sayesinde Erzincan’ın 100 yıl boyunca içme suyu konusunda altyapı sıkıntısı çekmeyeceğini ifade ederek, 45 milyon 481 bin Avro’nun, 31 milyon 768 bin Avro’sunun 2009-2012 yılları arasında harcanacağını, bu rakamın da 24 milyonunun su temininde, 7 milyon Avro’nun da atık su projeleri için harcanacağını söyledi. 

Çevre ve Orman Bakanlığı’nda yapılacak kısa dönem (2009-2012) yatırım programına son şeklinin verilmesine ilişkin toplantıya katılmak üzere Ankara’ya giden Başkan Buyruk, 2009 – 2025 yılları arasında gerçekleştirilecek olan Can Suyu Projesi’nin, şehrin içme suyu şebekesinin tamamının yenilenmesinin yanı sıra, ev ve işyerlerine ait abone bağlantılarının tamamının yenilenmesi, abone sayaçlarının kartlı sayaçlarla değiştirilmesi, yağmur suyu drenaj hattı olmayan bölgelere bu tesisatın kurulması, atık su arıtma tesisinin yenilenip büyütülmesi, su depolarının yenilenmesi ve kuyularla su depoları arasındaki ana hatların yenilenmesi işlemlerini içerdiğini belirtti. 

Başkan Buyruk projeyle ilgili şunları söyledi; “Biz zora talip olduk. Alt yapı yatırımları zor yatırımlardır. Şehirde yaşayanlar proje sürecinde bazı rahatsızlıklar yaşayacaklar. Ama projenin ilk etabı 2009-2012 yılları arasında tamamlanacak ve tamamlandığında işin zor kısmı geçilmiş olacak. Şebekemizde yüzde 50’lere varan su kayıp oranı böylelikle giderilmiş olacak ve içme suyu şebekemiz modern bir yapıya kavuşacak. Biz şu anda aynı kapsamda AB Hibesi alacak olan projeler içerisinde en büyük payı alan, en önemli projenin sahibi konumuna geldik. AB’den hibe desteği alacak olan 8 belediyeye verilecek olan toplam 150 milyon Avroluk hibe miktarının 45 milyon Avrosunu tek başına almaya hak kazandık.”

iha
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 17:09:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?