22
Mayıs
2024
Çarşamba
ELAZIĞ

Matematik ve Fen proje sergisi

Elazığ'da, Matematik ve Fen Bilimleri Proje Bölge Sergisi açıldı. 

Serginin açılışını Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Araştırma ve Geliştirme Dairesi Başkanı Erdal Gürlevih ve İl Milli Eğitim Müdürü Nihat Büyükbaş yaptı. Ahmet Aytar Spor Salonu'ndaki bölge sergisinin açılışına daire müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 

Açılışın ardından Adıyaman, Batman, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Hakkari, Malatya, Mardin, Siirt, Şanlıurfa ve Van illerinde bulunan ilköğretim okullarında öğrenim gören 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerinin yaptıkları ve Bölge Bilim Kurulu'nca sergilenmeye layık görülen projeleri yapan öğrenciler, davetlilere hazırlamış oldukları projeler hakkında bilgi verdi. İl Milli Eğitim Müdürü Nihat Büyükbaş, proje yarışmasına yapılan 479 başvurunun rekor bir rakam olduğunu söyledi. Kentlerinin bu konuda bölge konumunda olduğunu ve Elazığ'da 2 yıldır çalışma yapıldığını kaydeden Büyükbaş, "Bu sergiye 12 il katıldı. Şu anda burada 59 tane fen bilimleri, 31 tane matematik olmak üzere toplam 90 tane proje sergilenmektedir. Buradaki temel amaç öğrencilerin bilimsel düşünme yeteneklerini geliştirmek, bilim ve tekniğe olan ilgilerini artırmak ve öğrencileri bu yöne kanalize etmek" dedi. 

Büyükbaş, cuma günü Bölge Bilim Kurulu'nun yapacağı değerlendirme sonucunda 8 projenin belirlenerek Ankara'daki Türkiye çalışmasına katılacağını sözlerine ekledi.
İHA
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2007 Çarşamba 17:02:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?