30
Nisan
2024
Salı
ELAZIĞ

Mehmet Ağar deprem bölgesinde

ELAZIĞ ESKİ MİLLETVEKİLİ MEHMET AĞAR DEPREM BÖLGESİNDE

Elazığ eski Milletvekili ve DP eski Genel Başkanı Mehmet Ağar depremin vurduğu Kovancılar ilçesi Okçular köyünde incelemelerde bulundu.

Elazığ Büyükşehir Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu İle birlikte Okçular köyüne gelen Mehmet Ağar taziye çadırını ziyaret ederek vatandaşlara başsağlığı diledi ve depremden duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Basın mensuplarına açıklama yapan Ağar, hükümetin deprem bölgesine her yardımı yaptığını ve bir eksiğin olmadığını bildirerek, "Valilik, belediye, hükümet açısından baktığımızda buraya bir eğilim var ve bir eksik yok. Vatandaşlar da gelen yardımlardan memnun. Deprem Türkiye'nin çok büyük bir problemi.

Risk sadece burası için değil tüm Türkiye için var. Tedbir söyleyenin kaynak da söylemesi lazım. Bunun için her zaman acil müdahale ekibimizi hazır bulundurmamız gerekiyor. Buradaki tesellimiz depremin en az can kaybıyla atlatılması ve hemen bölgeye ulaşarak acil müdahale ekiplerinin müdahale etmesi" dedi.

Kerpiç evler konusunda da bir açıklamaya yapan Ağar, "Dünyayı yeni baştan oluşturmuyoruz. Kerpiç evler yıllardan bu yana var. Bundan sonra bu evlerin yerine daha modern evlerin yapılması için vatandaşlara malzeme yardımı yapılabilir. Hükümet bu konuda bir metod geliştirebilir'' şeklinde konuştu.

Mehmet Ağar, daha sonra Başkan Selmanoğlu ve diğer yetkililerle birlikte depremden etkilenen diğer köylere hareket etti.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2010 Çarşamba 19:40:04
Güncelleme :10 Mart 2010 Çarşamba 22:29:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?