3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

Memurlara 782 konut

Elazığ'da memurların ev sahibi olması projesinde sonuç alındığı, bu çalışma kapsamında toplam 782 konutun yapılacağı açıklandı.

Büro Memur-Sen Elazığ Şubesi Başkanı Mustafa Seçen, Elazığ Zafran Toplu Konut Projesi ile memurların konut sahibi olması yönünde yaptıkları girişim ve çalışmaların arzulanan noktaya geldiğini, TOKİ ile yapılan görüşmelerin olumlu bir şekilde tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.

Seçen, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şöyle dedi:
"Elazığ'da memur arkadaşlarımızın konut sahibi olmasına yönelik olarak bir süre önce planladığımız Zafran Toplu Konut Projesi'nde sona geldik. TOKİ ile yapılan görüşmeler sonucunda bu projemizde C, C2, C2, DG ve B1 blok tipinde 3+1 ve 2+1 konut tipinde, 84 ile 145 metrekare büyüklüğünde konutlar yapılması konusunda anlaşma sağlandı. Konutların fiyatları da belirlendi. Konutlar yapılacak tercihe göre 59 bin 446 TL ile 102 bin 249 TL arasında değişen fiyatlara sahip olacak. Bu fiyatlarda artış olabilir.

Konut sahibi olmak için başvuracak olanlar, başvuru bedelini, peşinat ödemesini yapacaklar. Belirledikleri konut cinsine göre bu parayı ödeyecekler. Biz bu proje ile Elazığ'daki resmi kurum ve kuruluşlarda çalışan çok sayıda arkadaşımızın ev sahibi olacağını düşünüyoruz. Bu arada TOKİ yetkilileri ile görüşmelerimiz devam ediyor. Özellikle peşinat oranını yüzde 15'den yüzde 10'a indirme konusunda görüşme yapıyoruz."
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2009 Perşembe 15:19:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?