3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

Meslek edinme kursları sona erdi

Elazığ Belediyesi'nin istihdama yönelik açmış olduğu ve işsiz gençlerin katıldığı 'Bilgisayarlı muhasebe,grafik ve web tasarım, doğalgaz ve İngilizce' gibi mesleki eğitim kurslarında başarılı olan öğrencilere sertifika verildi.

Kurs Eğitim Merkezi'nde düzenlenen törende Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Başkan Yardımcısı Şükrü Köse, belediye birim müdürleri ile sertifika almaya hak kazanan öğrenciler hazır bulundu. Kurs Eğitim Merkezi Müdürü Ramazan Sağ, "15 Mart-30 Haziran 2008 tarihleri arasında açılan bilgisayarlı muhasebe, doğalgaz, İngilizce kurslarına 446 kursiyerimiz iştirak etmiş olup başarı göstererek sertifika almaya hak kazandı'' dedi.

Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu sertifika töreninde yaptığı konuşmada, "Bugün yine belediyecilik tarihinde yaşanan ve işsizlik sorununa çözüm üretmeye yönelik istihdama dönük bir projenin mutlu sonucunu hep birlikte görmenin onur ve gururunu yaşıyoruz. Sağlıklı bir kentlileşme için paylaşan, üreten, sorumlulukların farkında olan bir kentlilik bilinciyle doğal, tarihi ve kültürel mirasımıza sahip çıkarak klasik belediyecilik hizmetlerinde dört yıl içerisinde destanlar yazan ve bu başarısı aldığı birçok ödülle tescillenen Elazığ Belediyesi olarak, sosyal ve kültürel belediyecilik hizmetlerinde de parlayarak birçok ilkleri hayata geçirmenin onur ve gururunu yaşıyoruz. Göreve geldiğimiz andan itibaren 4 yıllık süreçte Elazığ'ı alt ve üstyapısı bitmiş, temiz, disiplinli, tarihi dokusu korunmuş, yeşiller içerisinde çağdaş ve yaşanabilir bir şehir haline getirdik. Elazığ Belediyesi olarak kentin hayat kalitesini yükseltme noktasında fiziki belediyeciliğin yanında sosyal, kültürel ve eğitime yönelik belediyeciliğe de büyük önem veriyoruz. Bugüne kadar eğitimden sağlığa, sosyal yardımdan kültürel etkinliklere kadar birçok projeyi hayata geçirerek şehrin her alanda kalkınması ve ilerlemesine katkıda bulunmayı sürdürmekteyiz. Bugüne kadar belediyemiz bünyesinde oluşturduğumuz Kurs Merkezi sayesinde birçok dalda binlerce gencimizi meslek sahibi yaptık. Mesleki Eğitim ve İstihdam Merkezi projemiz kapsamında bugüne kadar bin 600 kişi meslek sahibi olarak iş hayatına atıldı. Bugün de bilgisayarlı muhasebe dalında 172, grafik ve web tasarım dalında 75, doğalgaz dalında 64, İngilizce dalında 75 ve bilgisayarlı İşletme dalında 60 olmak üzere toplam 446 kursiyerimiz sertifikalarını alarak meslek sahibi oldular" ifadelerini kullandı.

.
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2008 Cuma 09:50:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?