6
Mayıs
2024
Pazertesi
ELAZIĞ

Mezuniyet töreni kutlamaları

Fırat Üniversitesi (FÜ) Teknik Eğitim Fakültesi 2005-2006 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreni dün akşam yapıldı. 

Fırat Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi önünde başlayan mezuniyet törenine, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hamdi Muz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Harun Özer, Prof. Dr. Erkin Oğur, Teknik Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali İnan, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı. 

Törende konuşan FÜ Rektörü Prof. Dr. Muz, küreselleşen dünyada bilimsel ve teknolojik gelişmelerin baş döndürücü bir hızla geliştiğini ifade ederek, "Küreselleşen dünyada bilimsel ve teknolojik gelişmeler baş döndürücü bir hızla seyretmektedir. Sizler, belirli amaçları ve ilkeleri olan ülke ve dünya toplumuna katkı sağlayacak gençler olarak, eğitim ve öğretim aldınız. Eğitim ve öğretim sadece okullarda verilmez. Hayat boyu yenilikler karşısında kendinizi geliştirmek zorundasınız. Dünyadaki ve ülkemizdeki gelişmeleri izleyerek, insanlığı tehdit eden sorunların çözümleri için çaba sarf etmelisiniz. Bugün içersinde yaşadığımız bilgi toplumunun etkin bir ferdi olmanız için kendinizi sürekli olarak yenilemelisiniz. Sizler bu ülkenin en önemli zenginliği ve geleceğisiniz" dedi. 

Prof. Dr. Ali İnan ise, Teknik Eğitim Fakültesi'nin 1983-1984 öğretim yılında Fırat Üniversitesi bünyesinde eğitim ve öğretim faaliyetine başladığını belirterek, 11 profesör, 8 doçent, 39 yardımcı doçent, 42 araştırma görevlisi, 11 öğretim görevlisi ve 5 okutman olmak üzere toplam 116 öğretim elemanıyla eğitim ve öğretimini yürütülmekte olduğunu kaydetti. 

Törende mezun öğrenciler adına konuşma yapan Teknik Eğitim Fakültesi Elektrik Eğitimi bölümü mezunu Serhat Uçar da, mezun öğrenciler olarak, bilim ve teknolojinin takipçisi, araştıran, düşünen, üreten ve öğreten bireyler olacaklarını belirterek, hayatlarının bundan sonraki kısmında her zaman olduğu gibi Atatürk'ün Cumhuriyet'i kurmadaki mücadelesini rehber edineceklerini söyledi.
Konuşmaların ardından Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hamdi Muz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Harun Özer, Prof. Dr. Erkin Oğur ile davetliler tarafından öğrencilere mezuniyet belgeleri verildi.
.
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2006 Cuma 16:09:50
Güncelleme :23 Haziran 2006 Cuma 17:30:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?