6
Mayıs
2024
Pazertesi
ELAZIĞ

Mezunlara uğurlama töreni

Mezuniyet töreniElazığ Fırat Üniversitesi (FÜ) Sağlık Yüksek Okulu, 2005-2006 eğitim-öğretim yılı 6. dönem mezunlarını törenle uğurladı. 

FÜ Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene, Vali Vekili Kadir Okatan, Rektör Prof. Dr. Mehmet Hamdi Muz, Emniyet Müdür Vekili Kemal Fidan, Belediye Başkan Yardımcısı Levent Yiğit, rektör yardımcıları Prof. Dr. Erkin Oğur, Prof. Dr. Harun Özer, dekanlar, öğrenciler ve aileleri katıldı. 

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Mehmet Hamdi Muz, ilk kez 1997-1998 yılında hemşirelik, ebelik ve sağlık memurluğu bölümleriyle eğitim-öğretim faaliyetine başlayan Sağlık Yüksek Okulu'nun, 9 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu belirterek, "Sağlık Yüksek Okulumuz, kuruluşundan bugüne kadar 203 hemşire, 182 ebe ve 170 sağlık memuru mezun ederek, sağlık ordumuza katmış ve insanlığın hizmetine sunmuştur. Mezun olan öğrencilerimiz, vatanımızın değişik yörelerine hizmet götüreceklerdir" dedi. 

Rektör Muz, konuşmasında öğrencilere hitap ederken, "Gittiğiniz yerlerde kişiliğiniz, yaşam tarzınız, mesleki bilgi ve becerilerinizle kendinizi topluma tanıtırken yetiştiğiniz üniversitenizi de unutmayınız. Sizlere gerek özel hayatınızda gerekse mesleki çalışmalarınızda üstün başarılar diliyorum" diye konuştu. 

Törende söz alan Sağlık Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Reşat Özercan, Sağlık Yüksek Okulu'nun ilk mezunlarını 2001 yılında verdiğinin altını çizerek, Fırat Üniversitesi olarak mesleğinin bilincinde insanlar yetiştirdiklerini söyledi. Törende mezun öğrenciler adına bir konuşma yapan hemşirelik bölümü mezunu Betül Tizik ise, meslek hayatına atıldıkları bu mutlu günlerinde kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekkür ettiklerini ifade ederek, üzerlerinde emekleri bulunan başta aileleri olmak üzere tüm hocalarına emeklerinden dolayı minnettar olduklarını dile getirdi. 

Konuşmaların ardından hemşirelik, sağlık memurluğu ve ebelik bölümlerinden mezun olan öğrencilere Vali Vekili Kadir Okatan, Rektör Prof. Dr. Mehmet Hamdi Muz ve davetliler tarafından diplomaları ve çeşitli hediyeler verildi.
.
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2006 Pazartesi 15:28:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?