22
Mayıs
2024
Çarşamba
ELAZIĞ

'MHP'den Zeybek istifa etmedi, atıldı'

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Işıklar, bugün BBP'ye katılması beklenen eski bakanlar Namık Kemal Zeybek ve Abdülhaluk Çay ile 5 eski milletvekilinin partilerinden istifa etmediğini, yönetim tarafından atıldıklarını savundu.

Elazığ'da partisinin genişletilmiş il divan toplantısına katılan Işıklar, MHP'deki istifaları değerlendirdi. Partiden ayrılan 7 isim için, 'Kızılelmacı' diyen Işıklar, "Milletvekili olmaktan başka amacı olmayan bu kişiler MHP'den ayrılmamıştır. 

Dışlandığı için başka partilere yamanmaya çalışmaktadırlar. Bu hareket bunları görmüş ve uzaklaştırmıştır." Zeybek ve Çay ile birlikte Hasan Basri Coşkun, Vedat Çınaroğlu, Bekir Ongun, Hüseyin Arabacı ve Mustafa Haykır önceki gün MHP'den istifa ettiklerini açıklamıştı. 

Büyük Birlik Partisi'ne katılımlar törenle gerçekleşti

Büyük Birlik Partisi'nin kuruluşunun 14. yıldönümü dolayısıyla Keçiören Halil İbrahim Sofras'ında düzenlenen törende konuşan Yazıcıoğlu, son günlerde partisine ve kendisine yönelik yapılan eleştirilere cevap verdi.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Hrant Dink cinayetiyle ilgili olarak, "Cinayette basitliğin içinde profesyonellik var. Bazı çevreler cenazeye sahip çıkarak amaçlarına ulaşmak istiyor."

Hrant Dink cinayetinde basitlik içinde bir profesyonellik olduğunu savunan Yazıcıoğu, "Zanlı olay yerinde taktığı bere ve cinayeti işlediği silahla 32 saat sonra yakalanıyor. İlk anda olayın arkasında Nizam-ı Alem ocaklarının olduğunu söylüyorlar, kapandığını hatırlatınca, Alperen ocaklarına suçu yüklemeye çalışıyorlar. Son olarak da bir fotoğrafla ortaya çıkıyorlar. Bizim etrafımızda koruma duvarları yok. Bizim milletimizle beraber fotoğraf karelerimiz olabilir" dedi.

Öte yandan törende, Büyük Birlik Partisi'ne katılımlar da gerçekleşti.

Milliyetçi Hareket Partisi eski MYK üyesi Namık Kemal Zeybek, 21. dönem milletvekillerinden; Malatya Milletvekili Hasan Basri Coşkun, Samsun Milletvekili Vedat Çınaroğlu, Aydın Milletvekili Bekir Ongun, Kırşehir Milletvekili Mustafa Haykır ve Bilecik Milletvekili Hüseyin Arabacı Büyük Birlik Partisi'ne katılanlar arasında yer aldı.
zaman/cha
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2007 Pazar 18:52:02
Güncelleme :28 Ocak 2007 Pazar 19:02:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?