22
Mayıs
2024
Çarşamba
ELAZIĞ

Minibüs şoförlerine sigara eğitimi

Elazığ Emniyet Müdürlüğü ile Elazığ Sağlık Müdürlüğü koordinasyonuyla yürütülen "Sağlıklı gelecek maddeye değil, sevgiye bağlı" kampanyası kapsamında Abdullahpaşa ve Sürsürü mahalleleri minibüs şoförlerine ve ailelere sigara içmeme konusunda eğitim verildi.

Elazığ Emniyet Müdürlüğü Basın Hakla İlişkiler ve Eğitim Şube Müdürü M. Vefa Çelik, şoförlerin öğrenciler tarafından model olarak görüldüğünü belirterek, öğrenciler arasında tütün mamülleriyle başlayan alışkanlıkların ileriki yaşlarda uyuşturucu maddeyle tanışma riskini arttırdığını kaydetti.

Şoförlerin 7'den 77'ye kadar herkesle muhatap olduğunu belirten Müdür Çelik, "Sizlerle bir araya gelmemizdeki amacımız tütün mamulü olan sigara ile öğrencilere model olmanızdan dolayıdır. Bu açıdan size büyük görev düşüyor" dedi.

Elazığ İl Sağlık Müdür Yardımcısı ve Kampanya Sorumlusu Servet Köprücüoğlu ise sigara veya madde kullanımı görülen gençlere öfkeyle yaklaşılmaması gerektiğini söyledi. Arkadaş çevresinin kontrol altına alınması gerektiğini belirten Müdür Köprücüoğlu, sigara kullanımında ailelerin uzmanlardan yardım talep etmesini istedi.

Köprücüoğlu,amaçlarının kampanya ile halkı bilinçlendirmek olduğunu dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sizlerden istediğimiz, anne ve baba olarak çocuğunuzun bağımlılık yapıcı maddeleri kullandığını fark ettiğinizde, öfkeyle hareket etmemeniz olacaktır. Gençler belirli bir arkadaş grubuna girmek için o grubun eğilimine göre hareket etmektedirler. Eğer o grup sigara içiyorsa onlara dâhil olabilmek için sigara içme eğilimi artacaktır. Bu yüzden çocuklarınızın arkadaş çevresini inceleyip sorunları tespit edilmeye çalışılmalı. Çalışmalarımızla bugüne dek 45 bin öğrenciye bunları anlatılmış olup, geldiğimiz bu aşamada siz minibüs şoförlerinin de bu duyarlılığı göstermenizi bekliyoruz".

Minibüs şoförleriyle yapılan sohbet sonrasında kampanyayı yürüten emniyet birimleri şoförlere ve ailelere kampanyayı anlatan broşürler dağıttı.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2007 Salı 17:46:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ozan IP: 88.232.21.xxx Tarih : 18.12.2007 09:12:25

Resimdeki kişileri tanıyorum.Gerçekten tebrik ederim güzel bir çaalışma.Resimdeki bereli olan adam elazığın kral adamlarından paşodur.