30
Nisan
2024
Salı
ELAZIĞ

Minik depremzedelere resimli terapi

MİNİK DEPREMZEDELERE RESİMLİ TERAPİ

Elazığ depreminin vurduğu Okçular köyünde depremzedelere bir ufak katkı da Bingöl'deki Şehit Mustafa Gündoğdu İlköğretim Okulu öğrencilerinden geldi. İngilizce öğretmeni Pınar Değirmenci başkanlığındaki bir grup öğretmen, öğrencilerin yardımlarını getirdiler ve minik depremzedelerle yakından ilgilendiler.

Öğretmenler, çocukları bir an da olsa depremin olumsuz etkilerinden uzaklaştırmak için çocuklara resimler çizdirdiler. Keyifli dakikalar geçiren minik depremzedelerin ise yaşadıkları acıları resimlere aktardıkları görüldü. Depremin simgesi haline gelen minik Keko ve arkadaşları bu kez hayallerini değil, deprem çadırları ve yıkılan evleri çizdiler. Çocuklara destek için geldiklerini söyleyen Değirmenci, "Bizim öğrencilerimiz de 2003'te aynı acıyı yaşadılar. Onlar, kendileri gelemediler ama kalpleri

burada. Malzemelerini paylaştılar. Kırtasiye ve gıda yardımı getirdik. En azından bir günlerini iyi geçirmelerini istiyoruz" dedi.

Değirmenci, minik Keko'nun da yıkıntı evlerini çizdiğini ve halen o anı yaşadığını, hayalinde başka çizebileceği bir şey olmadığını söyledi.

MİNİK DEPREMZEDELERE RESİMLİ TERAPİ
İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2010 Perşembe 15:45:05
Güncelleme :11 Mart 2010 Perşembe 15:52:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?