4
Mayıs
2024
Cumartesi
ELAZIĞ

Misland cazibe merkezi olacak

Elazığ'da yapımına 2004 'de başlanan Misland alışveriş ve eğlence merkezi, eşsiz güzelliğiyle görenleri kendine hayran bırakıyor.


100 milyon dolarlık Misland Eğlence ve Alışveriş Merkezi projesinin Mis Holding'in Turizm alanında hedeflemiş olduğu en büyük projelerinden biri olduğunu belirten Mis Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Demirbağ, İHA Bölge Müdürü Zeki Gün ve Haber Müdürü Adnan Şimşek'e bilgi verdi.


15 ayrı birimde 155 aktivite merkezinin aynı alan üzerinde hizmet vereceği dev alışveriş eğlence merkezi Misland'ın başka illerde de kurulması yönünde teklifler aldığını belirten Demirbağ, ilk yatırımı memleketlerine yapmayı uygun gördüklerini söyledi.

KÜÇÜK YATIRIMCILARDAN DOĞDU
1989 yılında Elazığ'da yaşayan bir avuç işadamı öncülüğünde ve küçük yatırımcıların girişimiyle oluşan Mis Anonim Şirketi, bugün 5 anonim, 2 limited şirket olmak üzere bine yakın ortak ve 500 aktif çalışanıyla Elazığ'ın en önemli istihdam merkezlerinden biri haline geldi.


20 yıldır Elazığ ekonomisine büyük katma değer kazandıran Mis Holding, 40 marketi, giyim mağazaları, süt ve besi hayvan çiftliği, pastörize yoğurt ve peynir fabrikası ile mermercilik sektöründe faaliyet gösteriyor. Mis Holding ve bağlı şirketlerinin fikir babası ve kurucusu Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Demirbağ, Elazığ'da ortak akıl birliğinin gelişmesinde, çok ortaklı şirket kültürü ve dayanışmanın sağlanmasında öncülük eden Mis Holdingin temelinde, ortaklar arasındaki karşılıklı güven, sadakat ve dayanışma duygusu olduğunu söyledi. Demirbağ, "Mis Holding bünyesinde 40 market, bir giyim mağazası, Mis AŞ çiftliği, pastörize süt ve peynir fabrikası, kokpoze taş üretimi, organik tarım alanı ve Misland bulunuyor. 150 dönüm arazi üzerinde kurulu Misland için 100 milyon dolar yatırım öngörülüyor. Misland eğlence ve alışveriş merkezinde, tema parklar, spor kompleksleri, alışveriş ve eğlence merkezleri, fuar alanı, hayvanat bahçesi, açık hava amfi tiyatro, helikopter pisti, yıldızlı oteller ile pek çok kompleks ve müştemilatı yer alıyor. Misland'ın ilk etabının hizmete açılmasının ardından diğer etapları da üç yıl içerisinde hizmete açılacak. Misland Markası,Türkiye ve dünya turizminde önemli bir konuma gelecek" dedi.

BAŞKA İLLER İÇİN TEKLİFLER VAR
Mis Holding Yönetim Kurulu Başkanı Demirbağ, Misland projesinin başka illerde uygulanması için teklifler aldıklarını ama önceliği memleketleri Elazığ'a verdiklerini söyledi. Misland'ın tam anlamıyla faaliyete girmesiyle birlikte bölgedeki turizmin canlanacağını kaydeden Demirbağ, amaçlarının Elazığ'ın cazibe merkezi haline gelmesi ve bölgedeki turizmin gelişmesinde lokomotif rolünü üstlenmek olduğunu kaydetti.


Yönetim Kurulu Başkanı Demirbağ ile birlikte Misland'ı gezen İHA Diyarbakır Bölge Müdürü Zeki Gün, Misland'ın Elazığ ekonomisinin gelişmesinde etkin bir rol alacağını söyledi. Gün, "Çok ortaklı bir sermaye yönetiminin böylesine başarılı olması bizleri büyüledi. Bu projenin bütün illere örnek, çok ortaklı şirketin başarısının ise, büyük, küçük ve orta ölçekli bütün iş adamlarına örnek olmasına diliyorum" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2008 Cumartesi 12:48:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?