4
Mayıs
2024
Cumartesi
ELAZIĞ

MOBESE çalışması devam ediyor

Elazığ'da kurulacak MOBESE sistemi için çalışmalar devam ederken, sistemin 9 Aralık'ta hizmete alınmasının sıkıntıya neden olacağı belirtildi. Emniyet Müdürü Fahrettin Coşkun, sistemle ilgili çalışmanın bayram sonrasında tamamlanacağını açıkladı. 

Elazığ Emniyet Müdürü Fahrettin Coşkun, MOBESE sisteminin Türk Telekom Elazığ İl Müdürlüğü tarafından kurulmasına başlandığını belirtti. Coşkun, yapılan çalışmalarla sistemin sözleşmede belirtilen 9 Aralık 2008 tarihine yetişmesi ve hizmete alınması maddesinin yer aldığını hatırlatarak bazı parçaların gelmesinin gecikmesi nedeniyle çalışmanın Kurban Bayramı'ndan sonra tamamlanacağını söyledi. 

MOBESE kamera sistemi sayesinde şehir merkezinde 13 sabit olmak üzere toplam 70 kamera ile tüm hareketlerin izleneceğini belirten Coşkun şöyle devam etti: 


"Sistemin kurulması için ihtiyacımız olan 452 bin YTL'yi temin ettik. Bu bütçenin 200 bin YTL'sini Emniyet Genel Müdürlüğümüzden, 200 bin YTL'sini Elazığ Belediyesi'nden, 52 bin YTL'sini ise Elazığ Valiliği'nden alacağız. Böylece çalışmalarımızın tamamlanmasında hiçbir sıkıntı söz konusu olmayacak. Sistemin bir diğer bölümünü oluşturan dev ekranlardan kameraların izlenmesi için Emniyet Müdürlüğümüzde bir merkez kuruyoruz. Dev ekranlar geldi. Müdürlüğümüz içinde oluşturduğumuz merkezde hummalı çalışma devam ediyor. Kurban Bayramı'ndan sonra sistemi devreye almış olacağız. Böylece ilimizde yaşanabilecek tüm olaylar kameralar aracılığı ile anında izlenecek veya görüntülenecek."

iha
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2008 Cuma 17:23:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?