3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

Mobese yakında hazır

Elazığ'da yapımına 2008 yılı içinde başlanan MOBESE sisteminin kurulması çalışmalarının tamamlanma noktasına geldiği, sistemin 15 Ocak'ta teslim edileceği belirtildi.

Türk Telekom İl Müdürü Ahmet Gül, sistemin 2009'a girilmeden teslim edilmesini planladıklarını, ancak bayram tatilinin uzun olması ve özellikle sistemde kullanılan bazı cihazların yurtdışından gelişinde gümrüklerde gecikmelerin yaşanmasından dolayı zaman kaybı yaşadıklarını belirterek, şunları söyledi:
"Elazığ'da meydana gelebilecek her türlü olayları anında izleme ve suçluları tespit etme imkanı sağlayacak olan MOBESE sistemi içindeki toplam 70 kamera ile Elazığ izlenecek. Kurulan kameralardan 4'ü ilin giriş ve çıkış noktalarında yer alacak ve bu kameralar çalıntı araçların tespiti için kullanılacak. Kamera sistemlerinin kurulması tamamlanmak üzere. Sistemin kullanıma açılması için sürdürülen çalışmalar da tamamlanmak üzere. Yapılan çalışmaları son aşamaya getirdik. Birkaç günlük çalışmamız kaldı.

Sistemi 15 Ocak'ta Emniyet Müdürlüğümüze teslim edeceğiz."
Emniyet Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan MOBESE Merkezi'nde, izleme merkezi, 155 operatörleri, telsiz operatörleri, kriz merkezi, sistem odası, dinlenme odası ve büro amiri odası olmak üzere toplam yedi bölüm bulunacak.

İha
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2009 Perşembe 15:12:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?