4
Mayıs
2024
Cumartesi
ELAZIĞ

Mühendisler davul zurna ile karşılandı

Afganistan'da bir hafta önce kaçırılan ve dün serbest bırakılan 2 Türk mühendis memleketleri Elazığ'da davul zurna ile karşılandı.

Gülsan İnşaat firmasında çalışırken Afganistan'ın batısında silahlı kişilerce kaçırıldıktan sonra serbest bırakılan Türk mühendisler Gökhan Gül ve Erhan Gündüz, özel bir uçakla bugün saat 13.30'da Elazığ'a getirildi. Gökhan Gül ve Erhan Gündüz'ü aileleri ve Elazığ Valisi Muammer Muşmal karşıladı.

Uçağın alana inmesiyle büyük sevinç yaşayan Gül ve Gündüz aileleri iki mühendisi davul zurna eşliğinde karşıladı. Buluşmada mühendisler ve aileleri gözyaşlarını tutamadı.

Gülsan İnşaat Şirketi Sahibi Şefik Gül, son bir haftada çaresizliğin ne olduğunu öğrendiklerini belirterek, "Umudumuzu taşıyordum ama çaresizdik. Ankara'dan bizimle beraber gelen İrfan Karaaslan arkadaşımızın çok yardımını gördük. Çatışma yaşanmadan çocuklarımızı kurtardık. Tuttuğumuz özel uçakla çocukları Türkiye'ye getirdik" dedi.

Kaçırılan mühendislerden Gökhan Gül, kendilerini kaçıran şahısların bir zorlamasıyla karşılaşmadıklarını söyledi. Yeğeni Gökhan Gül'ün kısa açıklamasından sonra yine söz alan Gülsan Şirketi sahibi Şefik Gül, kaçırma olayını Usame Bin Ladin'in adamlarının yapmadığını belirterek, "Kaçırma olayını yapanlar Ladin'in grubu değil. Orada devlet yok, kanun yok, nizam yok. Orada Karzai'nin toplantısına katıldık. Çocuklarımızı aldığımız için mutluyuz" diye konuştu.

Kaçırılan diğer mühendis Erhan Gündüz de çok sevinçli olduğunu belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2008 Pazartesi 21:19:09
Güncelleme :21 Temmuz 2008 Pazartesi 21:26:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?