6
Mayıs
2024
Pazertesi
ELAZIĞ

Muhtarın Vali'den 'teknik' isteği

Elazığ Valisi Kadir Koçdemir, ilin eğitiminin yükseltilmesi için seferberlik başlatıldığını belirterek, hiçbir öğrencinin maddi imkansızlık yüzünden okuldan uzak kalmasına müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Elazığ Valisi Kadir Koçdemir’in, mutat olarak yaptığı mahalle toplantılarına Doğukent Mahallesi ile devam edildi.

Toplantıya, Vali Yardımcısı Osman Sarı, ilgili daire müdürleri ve mahalle sakinleri katıldı. Toplantıda mahallenin sıkıntılarını dile getiren Doğukent Mahalle muhtarı, Osman Bozanbaşı Polis Karakolu’nun tekrar açılmasını, mahallede mevcut semt sahalarının vatandaşların istifadesine sunulmasını ve elektrik nakil hatlarının yer altına alınmasını istedi.

Vali Koçdemir de toplantıda yaptığı konuşmada, Doğukent Mahallesi’nin mimarisi ve kentleşmesiyle orantılı bir cazibe merkezi olması için gerekli çalışmaların yapılacağına dikkat çekerek, Doğukent Mahallesi’nin güvenlik bakımından oldukça huzurlu ve vatandaşların birbirinden emin olduğu bir mahalle olduğunu söyledi.

Koçdemir, "Eğitim konusunda seferberlik başlattık. Elazığ’da eğitimin seviyesini ve kalitesini yükseltmek istiyoruz. Bu dönemde hiçbir öğrencinin maddi imkansızlıklar nedeniyle tahsiline devam edememesi söz konusu değil. Semt kütüphanelerinin faaliyete geçmesi ve halkın istifadesine sunmak için çalışmalar yapılıyor. Elazığ’ın birinci meselesi olan işsizlik bu toplantının da konusu oldu. Teşvik uygulamalarıyla ilimizde, önümüzdeki yıllardan itibaren gelişme olmasını bekliyoruz. Ancak, müteşebbislerimize sahip çıkmamız gerekiyor. Gençlerimize de iş kurmak istediklerinde, valilik olarak onlara iş imkanı sağlayıp gerekli kolaylığı gösteriyoruz" diye konuştu.

Vali Koçdemir, toplantıda yeşil kart sahiplerinin eczanelerden ilaç alırken hassas davranmaları gerektiğini belirterek, "Bu uygulamanın devam etmesi vatandaşın tutumuna bağlı. Dolayısıyla durumun istismar edilmemesi gerekir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2005 Pazartesi 21:44:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?