3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

MÜSİAD GİK toplantısı yapıldı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısı Elazığ'da yapıldı. Toplantıda konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, "Ülke ekonomisinin büyümesi için güçlü ortaklıklar kurmaktan başka alternatif yoktur. Devir birleşerek büyüme devridir" dedi. 

MÜSİAD GİK toplantısı Elazığ'daki Akgün Otel'de yapıldı. Toplantıya MÜSİAD şube temsilcileri, yönetim kurulu üyeleri, KOSGEB Genel Başkan Vekili Mustafa Kaplan katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, "Global ekonomik tehditleri ve fırsatları bir an önce fark edip şirketleri bu yeni döneme hazırlayacak olan işletmeler önce ayakta kalmayı başarabilecekler, ardından da uzmanlaşıcı yeni yaklaşımlarıyla bölgesel olarak pozitif rekabet gücü kazanacaklardır" ifadelerini kullandı. 

KOBİ'lerin değişime ayak uydurmak zorunda olduğunu kaydeden Vardan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Artık 'Küçük güzeldir' anlayışı geçerli değildir. Küçük işletmelerin gelişebilmesi ve ülke ekonomisinin büyümesi için güçlü ortaklıklar kurmaktan başka alternatifleri yoktur. Devir, birleşerek büyüme devridir. ülkemizin ekonomisinin bir atılım ve gelişme gösterebilmesi için, güç, gaye ve hedef birliği şuuru içerisinde ortaklıklar oluşturup, güçlü ve uyumlu bir ekonomik yapı için kamu ve özel sektör olarak birlikte el ele vererek çalışmamız gerekir." 

KOSGEB Genel Başkan Vekili Mustafa Kaplan ise, pasta paylaşımında birbirlerinin ayağına basmaktan vazgeçerek, pasta büyüten bir rekabet anlayış içine girmeleri gerektiğini söyledi. Kaplan, "Bu pasta büyütmede hep birlikte ne yapabiliriz? 'Elazığ'ımızı, Malatya'mızı, Antalya'mızı, Samsun'umuzu nasıl dünyada rekabet eden bir bölge haline getiririz veya şu ürünle anılan şehir, şu sektörle anılan şehri marka şehir haline getirebiliriz' dememiz gerekir. Bunu yaparken de örgütlenme kültürü çok önemli bunu herkes kendi kafasına göre diyemeyecek. Bizim o projelere birlikte imza atabilecek kurguları, ortamları oluşturmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2008 Cumartesi 15:42:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?