16
Mayıs
2024
Perşembe
ELAZIĞ

Nüfusun yüzde 59'u tarımla uğraşıyor

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) tarafından hazırlanan 2005 Yılı Ekonomik Raporu'nda tarım sektörünün ilin ekonomisine önemli katkı sağladığı, ekili alanlarda her türlü tarımın yapılabildiği belirtildi. 

ETSO'nun hazırladığı rapora göre, Elazığ'ın sosyal ve ekonomik hayatında tarımın önemli bir yerinin bulunduğu belirtilerek, şu görüşlere yer verildi: 

"Her ne kadar ilimizde sanayi sektöründe gözle görülür gelişmeler varsa da, tarım ana sektör olma özelliğini sürdürmektedir. Toplam iktisaden çalışan nüfusun yüzde 59'u tarımla uğraşıyor. Elazığ, iklim ve toprak yapısı itibarıyla hemen her türlü tarımın yapılmasına elverişli toprak yapısına sahiptir. Tarımsal üretim olarak sırasıyla tarla bitkileri üretimi, hayvancılık, bağ ve bahçecilik sayılabilir. Tarım, sanayi sektöründen sonra il ekonomisinin temel sektörü olma niteliğini sürdürmektedir. Kentin özellikle hızlı gelişimine paralel bir süreç yaşayan bu sektör, kendi yapısında da derin değişimlere sahne olmuştur. Giderek artan tarımsal ürün talebi, tarımsal üretim süreçlerini de etkilemiş, sektörde gerek üretim biçimleri ve gerekse ürün desenlerinde önemli değişimler gerçekleşmiştir."
İHA
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2007 Salı 12:45:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?