5
Mayıs
2024
Pazar
ELAZIĞ

O sözler partimi bağlamaz!

Barış ve Demokrasi Partisi eski İl Başkanı Baki Yıldırım, video paylaşım sitesi 'dailymotion.com'a düşen ses kaydında geçen yorumların partisiyle hiçbir şekilde alakası olmadığını söyledi. Yıldırım, "Konuşmanın tarihini hatırlamıyorum. Ben olmayabilirim. Ama ben olduğumu varsayarsak, konuşulanlar sadece beni ilgilendirir, partimi değil." dedi.

Baki Yıldırım, eski eş başkan Gülten Kışanak ile arasında geçen konuşmada "Ama yani bizim insanlarımızı işte farklı bir şekilde gidip AK Parti'ye verecek. Gidecek bilmem Saadet'e verecek. Şuraya, buraya verecek. Ben arkadaşlara da söyledim. Bizim için önemli olan nedir? İlçelerdir. Eğer CHP uygun değilse götürelim MHP eğer kazanıyorsa orada bir tane çıkarıyorsa, ikincisini biz destek sunarsak MHP çıkarıyorsa, biz götürüp MHP'ye verelim oyu. Yani AK Parti bir daha orada beş sıfır yapmamalı." şeklindeki sözlerinin kendisine ait olup olmadığını hatırlamadığını, şayet kendisine ait ise bu durumun partisini hiçbir şekilde bağlamayacağı savundu.

Böyle bir kasetin ortaya çıkmasında Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ı sorumlu tutan Yıldırım, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Bu konuşmanın nereden ve ne şekilde alındığı çok önemli. Başbakanın kimyası bozulmuş. Bu tür konuşmaların bir anlamı olup olmadığı bilinmeden emir erleri tarafından başbakanın önüne götürülüyor. O da çıkış arayarak kasetleri ortaya çıkartıyor. Bu durum yasa dışı. AK Parti bunu politika haline getirmiş durumda."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulunacağını da aktaran Baki Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı: "Konuşmanın bana ait olduğu varsayılırsa, o esneda bişeye kızmışta olabilir ve bu sözleri söylemiş de olabilirim. İl başkanı olmayan ve yalnızca kendisini temsil eden bir insanın yorumlarını aktarmasından daha tabii ne olabilir. Eğer Türkiye Cumhuriyeti’nde adalet denilen bir olgu varsa ben başbakan hakkında suç duyurusunda bulunacağım.’’ 

"BDP'Lİ VATANDAŞ MHP’Yİ DESTEKLERSE SAYGI DUYARIZ"
Öte yandan gündemi meşgul eden ses kaydıyla ilgili açıklamalarda bulunan Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Behçet Susmaz ise, konuyu ciddiye almadığını söyledi. BDP’nin hangi partiye destek verdiğinin bilindiğini aktaran Susmaz, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Elazığ’ın 10 ilçesinden sadece Karakoçan’da miting düzenlediğini anımsattı. Susmaz, BDP’nin MHP’yi desteklemesi ihtimalinin yüzde 0 olduğunu dile getirdi. Behçet Susmaz, şöyle devam etti: "BDP'li vatandaş şayet MHP’yi desteklemek isterse elbette saygı duyarız. Onlara bizi oy vermeyin diyemeyiz." dedi.

Öte yandan BDP İl Başkanı Mehmet Kılıçtepe, dün basın mensuplarına yaptığı açıklamada Baki Yıldırım’la Gülten Kışanak’ın konuşmasını teyit etmediğini, gazetelerde çıkan bir kısım sözlerinin farklı yansıtıldığını aktardı.

...
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2011 Perşembe 14:29:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?