6
Mayıs
2024
Pazertesi
ELAZIĞ

Ödüle doymayan bir barış yanlısı

Elazığ'da Heylan-ı Kebir Aşireti'nin ağası İş Adamı Sait Ali Bayrak'a, Anadolu Alevi Bektaşi Kültürü'nü Tanıtma ve Yayma Derneği Genel Başkanı tarafından dünya barışına katkılarından dolayı ödül verilecek. 

Elazığ'da 100 yıllık kan davasını sona erdirerek barışa katkı sağladığı gerekçesiyle 3 yıl önce Papa 3. Jean Paul tarafından Vatikan Özel Ödülü, Hahambaşı tarafından Telaviv Ödülü verilen Heylan-ı Kebir Aşeriti'nin lideri ve ağası olan iş adamı Sait Ali Bayrak'a bu kez Anadolu Alevi Bektaşi Kültürünü Tanıtma ve Yayma Derneği Genel Başkanı tarafından dünya barışına katkılarından dolayı ödül verilecek. Uluslararası Af Örgütü Üyesi ve Birleşmiş Milletler'in (BM) Türkiye danışmanlarından Sait Ali Bayrak, düzenlenecek törenle Anadolu Alevi Bektaşi Kültürünü Tanıtma ve Yayma Derneği Genel Başkanı Ali Çoban tarafından ödüllendirilecek. Bayrak, "Bu ödül benim için çok anlamlı. Beni manevi evlat olarak kabul ettikleri için son derece mutlu oldum. Bu arada, Elazığ Valiliği de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Palu Kalesi'ne yaptığım çalışmalardan ve katkılarımdan dolayı üstün hizmet ödülü verecek. Tek amacım, insanlığa hizmet ve dünya barışına katkıda bulunmaktır" diye konuştu. 

Dernek Başkanı Ali Çoban da, "Ben de ruhani bir lider olarak barışa katkıda bulunan ve dünyaca tanınan Bayrak'a ödül verecek olmanın gururunu taşıyorum ve kendisini kutluyorum" şeklinde konuştu.
.
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2006 Cuma 15:59:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?