30
Nisan
2024
Salı
ELAZIĞ

Öğrenciler fidan dikti

FIRAT ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ FİDAN DİKTİ

Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi ile Orman Bölge Müdürlüğü ve Orman Fidanlık Müdürlüğü işbirliğinde "Havası ve Çevresi Temiz Fırat Üniversitesi" sloganıyla topluma hizmet uygulamaları dersi kapsamında 600 adet sedir fidanı dikildi.

Fidan dikimi programına Fırat Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof. Dr. Erdal Yılmaz, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Gürol, Orman Yetiştirme Şube Müdürü Mehmet Sabuncu, Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Programda konuşan Rektör yardımcısı Yılmaz, ağaçlandırmanın önemini insanlığın daha iyi kavramaya başladığını belirterek, üniversitenin ağaçlandırma ve gölet programı projesi kapsamında bu bölgenin ağaçlandırılacağını söyledi. Prof. Dr. Yılmaz, "Proje çerçevesinde vadideki

ağaçlandırma çalışmalarına katıldık. Öğrenci arkadaşlar büyük bir şevkle çalışıyorlar. Öğrenciler tarafından 3 gün içerisinde 600 adet fidan dikimi gerçekleştirilecek. Elazığ'da üniversitenin üzerindeki alanın yeşil olarak kaldığı görünüyor. Bu çalışmaların, ilerideki yıllarda gerçek değeri görülmüş olacak. Elazığ merkezdeki yeşilliğin eksikliğini gidermek ve halkın buralarda yürüyüş yapmasını sağlamak amacı ile bu ağaçlandırma çalışmalarına önem veriyoruz'' dedi.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Gürol ise, dekanlık olarak ilk defa geçen yıl topluma hizmet uygulamaları dersi kapsamında fidan dikme kampanyasını başlattıklarını belirterek, hedeflerinin her mezun olan öğrencinin en az 5 tane fidan dikerek mezun olması olduğunu söyledi. Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yetiştirme Şube Müdürü Mehmet Sabuncu ise, Fırat Üniversitesi ile ortak projeleri olan "Havası ve Çevresi Temiz Fırat Üniversitesi" sloganı kapsamında çevre ve hava kirliliğine karşı ormanların

pozitif etkisini öğrencilere göstermek amacıyla bu etkinliğe destek verdiklerini kaydetti. Eğitim Fakültesi topluma hizmet uygulamaları dersi sorumlusu Doç. Dr. Erdal Canpolat da ağaçlandırma çalışmalarını her yıl devam ettireceklerini belirtti.

FIRAT ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ FİDAN DİKTİ
İHA
Yayın Tarihi : 22 Mart 2010 Pazartesi 16:46:01
Güncelleme :23 Mart 2010 Salı 13:51:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Remzi ÖZER IP: 78.162.217.xxx Tarih : 8.04.2010 19:51:11

 Tebrikler Şefim bu da bizim Müdürlüğümüze  yakışıyor. Her tarafı   yeşillendirilmelisiniz.