4
Mayıs
2024
Cumartesi
ELAZIĞ

Okul öncesi eğitime hız verildi

Elazığ Valisi Muammer Muşmal, okul öncesi eğitime büyük önem verdiklerini belirterek amaçlarının bu alanda Türkiye üçüncüsü olmak olduğunu söyledi.

Elazığ'da okul öncesi eğitim alanında yapılan çalışmalar sonucunda 2007-2008 eğitim ve öğretim döneminde okullaşma oranının yüzde 47'lere yükseltildiğini kaydeden Vali Muammer Muşmal, önümüzdeki eğitim ve öğretim yılı için yapılması planlanan bazı okulların tamamlanarak hizmete açılmasıyla birlikte okullaşma oranının yüzde 60'ların üzerine çıkarılacağını belirtti. Vali Muşmal, Elazığ'ın okul öncesi eğitim alanında ülke genelinde ilk üç sıraya yükseleceğini söyledi.

İlin okul öncesi eğitim için müstakil okul yapımı konusunda da diğer illere göre iyi bir konumda bulunduğunu belirten Muşmal, önümüzdeki dönem içinde iki müstakil anaokulu daha yapılacağını ve mevcut bazı okulların bünyesinde anaokulları açılacağını belirterek şöyle dedi:

"Elazığ'da göreve başladığımda yüzde 25'lerde olan okul öncesi eğitim oranını bugün yüzde 47 seviyesine çıkardık. Bu oranı önümüzdeki yıl yüzde 60'ın üzerine çıkarmayı düşünüyoruz. İlimiz müstakil anaokulları bakımından diğer illere göre çok daha iyi durumda. Şu anda ilimizde 9 anaokulu hizmet veriyor. Şeker Fabrikası'nın eski deposunun bulunduğu yerde Elazığ Belediyesi, 120 öğrenci kapasiteli, 12 derslikli Elazığ Belediyesi Anaokulu adı altında bir anaokulu yapacak. Çubukbey Anadolu Lisesi'nin bitişiğinde yeni bir anaokulu yapıyoruz. Bu okulların hizmete girmesi ve alacağımız yeni tedbirlerle 2008-2009 eğitim ve öğretim yılında okul öncesi eğitimde yüzde 60'ın üzerine çıkmayı planlıyoruz ve bu oranı yakalayacağımıza inanıyorum. Şu an okul öncesi eğitimde Türkiye'de dokuzuncu sıradayız. Önümüzdeki yıl üçüncü sırayı yakalarız."

İHA
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2008 Cuma 12:04:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?