22
Mayıs
2024
Çarşamba
ELAZIĞ

Okullara pil konteyneri geliyor

Elazığ Belediyesi, Geri Dönüşüm Projesi kapsamında il merkezinde bulunan tüm okullara pil konteyneri yerleştirme çalışmalarına başladı.


Geçtiğimiz aylarda Geri Dönüşüm Projesi'ne start veren Elazığ Belediyesi, pil konteynerleri sayesinde öğrencilerin atıklarını da ekonomiye geri kazandıracak. Bitmiş ve erimiş piller okullara dağıtılan konteynerler sayesinde geri dönüşüme kazandırılarak, hem çevre kirliliği önlenmeye çalışılacak hem de enerji tasarrufu sağlanarak ülke ekonomisine katkı sağlanacak.


Geçtiğimiz aylarda Elazığ'ın birçok noktasına yerleştirilen pil konteynerlerinin bugün itibariyle de tüm okullara dağıtıldığını belirten Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, "Geri dönüşüm sayesinde hem çevre kirliliğini önleyeceğiz hem de ülke ekonomisine katkı sağlayacağız. Bu malzemelerin geri kazanılması doğal kaynak sarfiyatını azaltacağı gibi büyük ölçüde enerji tasarrufunu da sağlayacaktır. Çöp diye attığımız birçok maddenin geri kazanılabileceği unutulmamalıdır. Bu düşünceyi ilk olarak okullardaki öğrencilerimize aşılayarak, gelecekte daha bilinçli bir toplum oluşacağına inanıyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2007 Salı 18:48:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?