30
Nisan
2024
Salı
ELAZIĞ

Okulu için yardım istedi

MİNİK DEPREMZEDE, OKULU İÇİN BAŞBAKAN'DAN YARDIM İSTEDİ

Depremin vurduğu Elazığ'ın Kovancılar ilçesine bağlı Okçular köyünde yaşayan 12 yaşındaki Canan Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek, "Arkadaşlarıma kavuşmak, bir an önce okulumu gitmek istiyorum. Başbakandan yardım istiyorum" dedi.

Kovancılar ilçesine bağlı Okçular ve çevre köylerdeki depremzedelere, bugün katalitik soba dağıtıldı. Kızılay tarafından dağıtılan sobalarla ısınan vatandaşlar, çadırlarında sıcak bir akşam geçirdiklerini söyledi. Yağmur yağışının durduğu bölgede, depremzedelere çorba, lahmacun ve pilavdan oluşan akşam yemeği verildi.

Yapılan yardımlardan memnun olduklarını kaydeden Gıyasettin Çiçek adlı vatandaş, "Buradan sayın başbakana ve yetkililere teşekkür ediyorum. Başımızı sokacak bir evimiz olsun, sadece devletten bunu istiyoruz" diye konuştu. Başbakan'ın deprem bölgesine geleceğinin hatırlatılması üzerine Gıyasettin Çiçek, "İnşallah. Benim bildiğim Tayyip Erdoğan bizi bu halde bırakmaz" dedi.

Gıyasettin Çiçek'in kardeşi İpek Çiçek ise, "Sağolsun soba geldi, battaniye geldi, her şey geldi. Yetkililerden Allah razı olsun" ifadelerini kullandı.

Gıyasettin Çiçek'in yeğeni Canan Çiçek (12) de, Başbakan Erdoğan'a seslendi. Yıkılan okulunun yeniden yapılmasını isteyen küçük çocuk, "Arkadaşlarıma kavuşmak, bir an önce okuluma gitmek istiyorum. Arkadaşlarımı çok özledim. Başbakandan yardım istiyorum, kendisine selam söylüyorum" dedi.

Öte yandan, bölgede bir çadıra da depremzedelerin kullanımı için Türk Telekom tarafından telefon hattı bağlandı. Telefon hizmetinden memnun olduklarını belirten Sultan Şekerdağ, "Çok şükür telefonumuz bugün bağlandı. Akrabalarımızla konuşuyoruz. Almanya'dan ağabeyim arıyor. Kardeşlerim, hepsi aradılar, halimizi hatırımızı sordular" diye konuştu.

MİNİK DEPREMZEDE, OKULU İÇİN BAŞBAKAN'DAN YARDIM İSTEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 9 Mart 2010 Salı 21:02:01
Güncelleme :10 Mart 2010 Çarşamba 10:12:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?