30
Nisan
2024
Salı
ELAZIĞ

Okuma salonu törenle açıldı

FATİH KISAPARMAK OKUMA SALONU TÖRENLE HİZMETE AÇILDI

Kimse Yokmu Derneği tarafından bazı illerde açılan okuma salonlarına sanatçılardan destekler devam ediyor.

Elazığlı sanatçı Fatih Kısaparmak, Elazığ Merkez'e bağlı Yazıkonak beldesinde daha önce atıl durumda bulunan okula destek vererek okuma salonu açılısına katkıda bulundu.

Yazıkonak'ta düzenlenen Fatih Kısaparmak Okuma Salonu'nun açılışına Vali Muammer Erol, Belediye Başkan yardımcısı Atik Birici, Milli Eğitim Müdürü Nihat Büyükbaş, çok sayıda vatandaş ile 'Türkü baba' olarak bilinen sanatçı Fatih Kısaparmak katıldı. Kimse Yokmu Derneği Genel Başkan yardımcısı Sadık Emecen, derneğin esasında fakirlikle mücadele eden bir yardım kuruluşu olduğunu belirterek, ''Ama eğitimin de fakirlik probleminin çözülmesinde ne kadar büyük bir etken olduğunun farkında olarak elde edilen

birikimleri ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının eğitilmesine destek vermeyi tercih etti" dedi.

Sanatçı Fatih Kısaparmak ise, "İnşallah bu çatının altından ülkemizin aydınlık geleceği için çok önemli kişiler yetişir. Evet bugün de heyecan doluyum, gurur, mutluluk doluyum, bugün de tepeden tırnağa Anadoluluyum" diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Nihat Büyükbaş ise, bütün öğrencilere aynı eğitim vermek imkanının kısıtlı olduğuna işaret ederek, "Kimse Yokmu Derneği böyle bir teklif getirdiğinde, atıl durumda olan okula Fatih Kısaparmak'ın destek vereceğini duyunca gurur duyduk. Öğrenciler burada hazırlanacaklar. Okuma alışkanlığının kazandırılması anlamında buradan destek alıyorlar" ifadelerini kullandı.

Elazığ Valisi Muammer Erol ise, "Elazığ, her gün yeni bir şey yapma noktasında yeni güzellikler ortaya koyuyor. Her fırsatı hizmete faydaya dönüştürüyor bugün. Burada yapılanlar da bunun bir örneği. Vatandaşı öğrencisi bir güzellik içinde. Nedir bu güzellik? Eğitimde fırsat eşitliğini yakalama anlamında bir eksiği daha tamamlamak adına atıl durumda olan bir bina okuma salonu olarak çocukların istifadesine sunulmuştur" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Erol sanatçı Kısaparmak'a katkılarından dolayı plaket takdim etti. Erol, okuma salonunun açılışını çocuklara yaptırdıktan sonra okulu gezdi.

FATİH KISAPARMAK OKUMA SALONU TÖRENLE HİZMETE AÇILDI
FATİH KISAPARMAK OKUMA SALONU TÖRENLE HİZMETE AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2010 Çarşamba 17:30:02
Güncelleme :17 Şubat 2010 Çarşamba 18:33:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?