4
Mayıs
2024
Cumartesi
ELAZIĞ

Okuma yazma bilmeyen yüzde on

Elazığ'da okuryazar olmayan vatandaşların oranının toplam nüfusun yüzde 10'luk kesimini oluşturduğunu belirten Elazığ Valisi Muammer Muşmal, bu oranın ülke ortalamasının altında olduğunu söyledi.


Elazığ'ın bölgede huzur ve güven merkezi olması nedeniyle hemen her yıl bölgedeki illerden göç aldığını belirten Vali Muşmal, alınan göçün genelde eğitim seviyesi düşük ve okuryazar olmayan bir yapıyı kapsaması nedeniyle ilde yapılan çalışmaların arzulanan neticeleri getirmediğini kaydederek şunları söyledi:
"Elazığ'da okuryazar oranı bir hayli yüksek. Bu yüksek oran bölgedeki diğer illerden gelen göç nedeniyle bozuluyor. Gelenlerin yapılan incelemesinde eğitim ve ekonomik gelir açısından yetersizlikler görülüyor. Böyle olunca da ilimizde okuryazar oranını azaltmak için okuma yazma kursları düzenliyoruz.

Birinci ve ikinci kademe olarak düzenlediğimiz bu kurslarda da doğal olarak bir artış söz konusu oluyor. Geçtiğimiz yıllarda 40-45 arasında okuma yazma kursu açarken bu yıl yaptığımız planlamaya göre 100'ün üzerinde okuma yazma kursu açacağız. Tabi ki bizim hedefimiz vatandaşlarımızın okuma yazma öğrenmesini temin etmektir. 541 bin nüfusu olan bir ilde yapılan tespitlerle 56 bin kişinin okuryazar olmadığının tespitiyle hareket edersek ilimizde okuryazar olmayan nüfus yüzde 10 düzeyinde kalmaktadır.

Bu rakam da ilimizin, yüzde 14 civarında olan ülke ortalamasının altında kaldığını gösteriyor. Bizim hedefimiz Elazığ'ın okuryazar nüfusunu yüzde 100'lere çıkarmaktır. Bunun için de gerekli çalışmalarımızı ve planlamalarımızı yapmaya devam ediyoruz."

iha
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2008 Pazartesi 18:02:07
Güncelleme :8 Eylül 2008 Pazartesi 18:26:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?