6
Mayıs
2024
Pazertesi
ELAZIĞ

Önlemler önceden alınmış

Elazığ İl Milli Eğitim Müdürü Nihat Büyükbaş, son günlerde ülke genelinde liselerde yaşanan şiddet olaylarının kentte büyük çaplı görülmediğini, meydana gelen bazı küçük olayların da gerekli önlemlerin alınmasıyla giderilmeye çalışıldığını söyledi. 

İl Milli Eğitim Müdürü Büyükbaş, Elazığ'da 2005-2006 eğitim ve öğretim yılında okullarda şiddete yönelik bazı olayların yaşandığına dikkat çekti.

Büyükbaş, "Tabii ki bu olayların yaşanması hiç hoş bir durum değil. Bizler eğitim camialarında şiddetin yer almamasını istiyoruz, bunu hedefliyoruz. Ülke genelinde yaşanan olaylara baktığımızda bu tablolardan üzüntü duyuyoruz. Elazığ'da eğitim-öğretim kurumlarında sadece eğitime yönelik gerekli tedbirler alınmış bulunmaktadır. Şiddet oluşmadan alabileceğimiz tedbirleri planlıyoruz. Önümüzdeki eğitim-öğretim yılında çalışmalara başlayacağımız psikolojik rehberlik kökenli bir organizasyon yaptık. Buradaki temel amacımız şiddet meydana gelmeden eğitim ve kapsamlı bir rehberlik çalışmasıyla gerekli önlemi alabilmektir. Şu anda okullarda şiddetin en az düzeyde yaşandığı illerden birisiyiz. Ama bu şiddet yok veya hiç olmayacak anlamına gelmiyor. Bunun da önüne geçebilmek için eğitim yoluyla tedbirlerimizi aldık" dedi.
.
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2006 Salı 12:06:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?