3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

Orman Bölge Müdürü'nden açıklama

Elazığ Orman Bölge Müdürü Cafer Orhan, dünya dengelerini alt üst eden ve yüzyılın sorunu olarak kabul edilen 'Küresel ısınma' nedeniyle ormanların öneminin bir kat daha arttığını belirterek, "Ormanlara büyük zarar veren orman zararlılarına yani bazı böceklere karşı kurma çalışmaları devam eden laboratuarda yetiştireceğimiz 'Terminatör böcek'lerle mücadele edeceğiz" dedi.


Elazığ Kent Ormanı'nda önceki gün orman zararlılarıyla mücadele kapsamında yapılan keklik salma ve kuş yuvası yerleştirme töreninde açıklama yapan Orman Bölge Müdürü Cafer Orhan, 'Orman zararlısı' tabir edilen zararlı böceklere karşı biyolojik mücadelenin yanında Elazığ'da 'Terminatör böcek' (Calosoma Sycophanta) üretme laboratuarı kurma çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.
Ormanlara büyük zarar veren zararlı böcekleri yiyen ve faydalı böcekler sınıfından olan terminatör böcekleri yetiştirmek amacıyla kurulan laboratuar çalışmalarına hız verdiklerini belirten Orhan, şöyle konuştu:

"Orman bir ülkenin adeta akciğeri ve her şeyidir. Ormanlar dünyanın ve insanların nefes almasını sağlayan oksijen fabrikalarıdır. Özellikle günümüzün ve insanlığın sorunu olan küresel ısınma ormanların önemini daha da arttırmıştır. Ormanlara zarar veren böceklere karşı biyolojik mücadelenin dışında ayrıca zararlı böcek yiyen, faydalı böcekler sınıfından olan terminatör böceği üretme laboratuarı kurma çalışmaları da devam etmektedir."

iha
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2008 Pazartesi 17:30:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?