3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

OSB'ye doğalgaz verilmeye başlandı

Elazığ Organize Sanayi Bölgesi'ne deneme amaçlı doğalgaz verilmeye başlandı.

Doğalgazın Elazığ'da ilk kullanılacağı yerlerden biri olan Organize Sanayi Bölgesi'nde şebeke dağıtım çalışmalarının hızla devam ettiği, yapılan çalışmalarda doğal gaz kullanımına hazır olan Ar Alçı'ya, ilgili firmanın deneme amaçlı olarak gaz verdiği belirtildi.

Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Mehmet Kaymaz, şebeke dağıtım hattı çalışmalarının süratle devam ettiğini belirterek, Elazığ'a getirilen hattın şebeke dağıtımı aşamasında girilen Organize Sanayi Bölgesinde yer alan sanayi tesislerine hatların ulaştırılması çalışmaları kapsamındaki kazı ve boru döşeme çalışmalarına devam edildiğini söyledi.

Mehmet Kaymaz, "Yapılan çalışmalar en kısa sürede tamamlanacak. Firma ile Yönetim Kurulumuz arasında gaz kullanımı konusunda bir sözleşme imzalanacak. Bu sözleşmenin imzalanması için ise bir karar alınması gerekiyor. Şu anda Yönetim Kurulu Başkanımız Vali Muammer Muşmal ülke dışında, Başkan Vekili Suat Öztürk ise il dışında olmaları nedeniyle bu toplantıyı gerçekleştiremedik. Yönetim Kurulumuz en kısa sürede biraraya gelerek gaz kullanımı konusundaki kararını alacak, bu kararın ardından ilgili firma ile bir sözleşme imzalanacak. Bu sözleşmenin ardından da düzenleyeceğimiz törenle bölgemizde gaz kullanımına başlanacak. Biz bu töreni Nisan ayının ilk haftasında yapmayı planlamıştık, ancak Yönetim Kurulu kararını alamadığımız için bu programı şu an için gerçekleştirme imkanına sahip değiliz. Ancak bu ay içinde bu törenin yapılmasına zemin hazırlayacağız" dedi.

Organize Sanayi Bölgesi'nde ilk olarak Ar Alçı Tesisleri'ne gaz verildiğini söyleyen Kaymaz, "Bir gün süreli olarak doğal gaz kullanılan tesiste herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Bunu şunun için belirtiyorum. Şu anda ilimize gelen hatta gaz mevcut. Elazığ deneme amaçlı da olsa doğal gaz kullandı. Tabii ki önümüzdeki süreç içinde bölgemizdeki şebeke hattı çalışmaları tamamlandığı, tesislerimiz doğal gaza dönüşüm çalışmalarını tamamladıkları anda tüm tesislerimize gaz verilmesi ve kullanımına başlanması için her şey hazır" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2008 Cumartesi 17:04:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?