6
Mayıs
2024
Pazertesi
ELAZIĞ

Oto tamirciliği yapan kadın şimdi çiftçi

İstanbul'da uzun yıllar oto tamirciliği yapan Şazimet Şimşek adlı bayan, Elazığ'ın Ağın İlçesi'nde 100 dönümlük araziyi tek başına idare ediyor. 

Elazığ'ın Ağın İlçesi'nde, 100 dönümlük çiftliği tek başına idare eden Şazimet Şimşek, "Kadın kısmı çiftçilikten ne anlar?" diyenleri yanılttı. 

İlçenin hanım ağası olarak adlandırılan Şimşek, yıllar önce İstanbul'da oto tamirciliği yaptığını ancak şimdi kendisini toprak işlerine adadığını söylüyor. 

100 dönümlük çiftliğinde ceviz, kayısı ve üzüm yetiştirerek marka olma yolunda ilerlemeye çalışan Şimşek, eşinin ölümüne rağmen çiftlik yaşantısını sürdürerek, doğa ve toprak sevgisinden kopmadığını söyledi. Bayan olmasına rağmen çiftçilik yapmakta zorlanmadığını belirten hanım ağa, "Zaman zaman traktöre binip arazimi sürüyorum. Kazma kürek elimde çalışıyorum. Çiftçiliği ev hanımlığından çok seviyorum ve bunları yaparken zevk alıyorum. Hanım ağayım ama öyle lafta değil. Kendini geliştiren, yenileyen bir hanım ağa ve bayan çiftçiyim" diye konuştu. 

Hanım ağa Şazimet Şimşek, "Kadın kısmı çiftçilikten ne anlar?" diyenlere inat, birçok erkek çiftçiden daha başarılı çiftçilik yaptığını sözlerine ekledi.
.
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2006 Pazartesi 13:42:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?