30
Nisan
2024
Salı
ELAZIĞ

Otobüs firmaları iflasın eşiğinde

UÇAK BİLETLERİ UCUZLAYINCA OTOBÜS FİRMALARI İFLASIN EŞİĞİNE GELDİ

Uçak biletleri otobüs fiyatlarının da altına düşünce firma sahipleri iflasın eşiğine geldi. Türkiye genelinde 470 firma sahibi 20 Şubat'ta Elazığ'da bir araya gelerek içinde bulundukları durumun değerlendirmesini yapacak.

Türkiye'de yolcu taşıyan havayolu firmalarının fiyatları düşürerek, rekabet etmesi otobüs firmalarının işlerini düşürdü. Elazığ'da bulunan çok sayıda otobüs firması sefer sayılarını düşürürken iflasın eşiğine geldiklerini belirttiler. Firma sahibi Yüksel Yüce, Türkiye genelinde otobüsçülük sektörünün çok büyük sıkıntılar içinde olduğunu belirterek, bu sıkıntıları gidermek için 20 Şubat Cumartesi günü Elazığ'da çok sayıda firma sahibiyle bir toplantı düzenleyeceklerini söyledi. Yüce, "Bu toplantıda

Türkiye genelindeki yüzde 70 firmanın Elazığ'da olacağı fikrindeyiz. Bu toplantıda herkes samimi olmak zorunda. Yoksa ekmeğimiz elimizden gidiyor. 36 yıllık bir şirketiz. İstanbul'a 5-6 servis, kış ayında ise 3 servis çalışırdık Şimdi ise bir tek otobüs kaldırabiliyoruz. Şu an Türkiye genelinde Ulaştırma Bakanlığı'ndan belgeli 414 firma çalışıyor. Bu firmaların yüzde 80'ine ulaştık. Bu toplantıya 350 firmanın katılacağın tahmin ediyorum" dedi.

 

UÇAĞA DA TABAN FİYAT UYGULASIN

Havayolu firmalarının fiyat rekabeti ile her geçen gün zor durumda kaldıklarını söyleyen Yüce, "Her geçen gün zarar ediyoruz. Kan kaybediyor, az yolcu buluyoruz'' ifadelerini kullandı.

Yüce, "Türk Hava Yolları (THY) ve Pegasus 59 TL'den başlayan fiyatlarla yolcu taşıyor. Biz 75 TL ile ancak yolcu taşıyabiliyoruz. Bizim devletten talebimiz şu olacak, otobüse uygulanan taban fiyat istikrarını uçağa da uygulasın istiyoruz" diye devam etti.

Firma sahibi Fahri Gülnaroğlu ise, "Sefer sayımız yüzde 50 düşmüştür. Daha önce üç İstanbul seferi şu an teke düşmüştür. Ankara servisimiz teke düştü. Uçaklar yüzde 90 bizi etkilemiştir. Uçak benzin fiyatı 850 TL., mazot fiyatı ise 3.250 kuruştur. Bu sorunları toplantıda gündeme getireceğiz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2010 Cuma 16:07:02
Güncelleme :12 Şubat 2010 Cuma 21:26:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
can erer IP: 78.161.246.xxx Tarih : 13.02.2010 18:20:01

iyide kardeşim belli sayıda koltuk 59 tl den satılıyo ayrıca kusura bakmayın taban fiyat 75 olsa bile 12 saatte otobüsle kim gider ankaraya 1 saatte gitmek varken.