16
Mayıs
2024
Perşembe
ELAZIĞ

Otopark sorununa ilgi yok

Elazığ'ın otopark sorununa gerekli çözümü getirmek üzere şehrin değişik iki bölgesinde yapılması planlanan otopark projelerinin gerekli ilgiyi görmediği açıklandı.


Elazığ Belediyesi olarak Şehit İlhanlar Caddesi'ndeki minibüs durağı ile Yeni Camii'nin yanındaki minibüs durağında çok katlı kapalı otopark yapılmasını planladıklarını, bu plan dahilinde Şehit İlhanlar'daki otoparkın ihalesini üç kez yaptıklarını ancak gerekli ilginin gösterilmediğini belirten Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, "İlimizin son yıllarda artan araç sayısıyla birlikte yaşadığı otopark sorununa çözüm getirmek üzere yap-işlet-devret sistemiyle otopark projelerini hazırladık. Ancak bu projelere gelen talepler yeterli olmadı. Biz de belediye olarak bu çalışmaları uygulamaya koymadık. Tabii ki bizim bu projelerden belediye olarak bazı gelirler elde etmemiz gerekiyor. Halen bu projeleri uygulamak istiyoruz. Teklifler veya istekliler varsa bu konuda gerekli çalışmaları tekrar yaparız. Tabii ki gelecek olan tekliflerin makul şartlarda olması kaydıyla. Biz Şehit İlhanlar'daki otoparkı yap-işlet-devret modeli içinde yapacak olan firmaya 30 yıllığına bu otoparkın işletmesini teklif ettik. Bu
teklifimiz bile kabul görmedi. Ancak sorunun çözümü için gerekli çalışmaları yapmaya devam edeceğiz" dedi.
Elazığ'ın modern ve modern bir kent olması yolunda yaptıkları çalışmaları hız kesmeden sürdürdüklerini dile getiren Selmanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Yapılan çalışmalarla bugün gerçekten fiziksel olarak kabuk değiştiren ilimiz, birçok konuda diğer belediyeler tarafından örnek alınıyor. İlimizin önemli hizmetlere ihtiyacı var. Bu hizmetleri de büyük yatırımlar ve projelerle yapıyoruz. Atık değerlendirme tesisleri, arıtma tesisleri bu çalışmalarımızdan sadece birkaçı. Elazığ'ın sadece bugünlerini değil geleceğini de planlıyor ve bu anlamda da önemli çalışmaları hizmet olarak sunuyoruz. 2008 yılında ilimizin gelişimine ve planladığımız hedeflere ulaşması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Tabii ki bütün bu çalışmaları yapmak için kaynağa ihtiyacımız var. Bu konuda da önemli hazırlıklarımız var."

EROL KARA -iha
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2007 Pazartesi 16:21:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?