3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

Oyuncaklar denetleniyor

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü'nün çocukların gelişimine katkısı olan oyuncaklar üzerinde periyodik olarak denetim yaptığı belirtildi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Kanuni Keklik, piyasaya sürülen oyuncakların üzerinde mutlaka 'CE' ve 'AB' yazılarının bulunmasına dikkat ettiklerini, yapılan denetimlerde ve kontrollerde bu yazıların bulunmaması durumunda oyuncakları toplattıklarını belirterek şunları söyledi:

"Çocukların gelişimine katkısı olan ve onların yeteneklerinin gelişmesine, zeka oyunları ile düşünme ve ayırt etme melaikelerinin gelişimini sağlayan oyuncaklara Müdürlüğümüzün oluşturduğu ekiplerce bu oyuncakların satıldığı iş yerlerinde denetimler yapıyoruz. Bu denetimlerde hem oyuncakların kalitesi kontrol ediliyor hem de üretim yapılan ülkelere bakılıyor. Etiketi bulunmayan, ne olduğu belirlenemeyen ürünler ekiplerimiz tarafından satıştan çektiriliyor. Böylece oyuncaklar vasıtası ile çocukların çeşitli hastalıklar almasının da önüne geçiliyor. Zaten bu konuda Bakanlığımızın da yaptığı denetimler söz konusu. Bazen yapılan denetimlerde elde edilen sonuçlarda olumsuzluk tespit edilen oyuncakların piyasalardan toplatılması yönünde Bakanlığımızdan da talimat geliyor. Biz de bu konuda Elazığ'da denetimlerimizi sürdürüyoruz."
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2009 Salı 12:25:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?