4
Mayıs
2024
Cumartesi
ELAZIĞ

'Özelleştirmeden vazgeçilsin'

Türk-Şeker bünyesinde yer alan Elazığ Şeker Fabrikası'nın özelleştirme kapsamından çıkarılması istendi.


Şeker İş Sendikası Elazığ Şubesi Başkanı Hacı Yılmaz, Anadolu'da küçük fabrikaların bulunduğu illerde bu yatırımların sosyal amaçlı yatırımlar olduğunu, bu fabrikaların kar-zarar olayının dışında tutulması gerektiğini belirterek, "Elazığ'daki fabrika yıllardır ilin sosyal ve ekonomik hayatında önemli katkılar yapmaktadır. Bu açıdan konunun değerlendirilmesi ve özelleştirilmesi girişiminden vazgeçilmesi için gerekli kararın alınmasını istiyoruz" dedi.


Elazığ Şeker Fabrikası'nın modernizasyonu durumunda zarar eden bir tesis konumundan kurtarılmasının mümkün olacağını belirten Yılmaz, şöyle konuştu:
"Daha önce de bu konuyla ilgili olarak düşüncelerimizi açıklamış ve kamuoyu ile paylaşmıştık. Bu konudaki düşüncelerimizde ısrarcıyız. Elazığ'da şeker pancarı ekim alanları özellikle Kuzova Sulama Projesi'nin hayata geçirilmesi durumunda artacak, bu artışa paralel olarak fabrikanın kapasitesinin de arttırılması ile tesis zarar eden bir tesis olmaktan kurtarılacaktır. Fabrikamız halen bin 800 ton kapasite ile çalıştırılıyor. Oysa yapılacak çalışmalarla fabrikamızın kapasitesinin 3 bin 600 tona çıkarılması mümkündür. Kuzova Sulama Suyu Projesi tamamlandığında bu bölgede 3 bin 800 hektar alan sulamaya açılacaktır. Bu saha pancar ekiminde kullanılabilir. Böylece fabrikanın kapasitesine göre pancar yetiştirilmesi mümkün olacaktır. Geçtiğimiz yıllarda 7 milyon YTL zarar eden fabrikamız kapasite artırımı ve pancar ekim alanlarının artırılması ile zararını azaltabilir, hatta kara geçebilir. Biz fabrikanın özelleştirilmesi yerine kapasitesinin artırılmasını, modernize edilmesini istiyoruz."
(EK-ZG

iha
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2008 Perşembe 16:36:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?