4
Mayıs
2024
Cumartesi
ELAZIĞ

Öztürk'ten Fransa'ya tepki

AK Parti Elazığ Milletvekili Tahir Öztürk, Elazığ'ı terör bölgesi olarak gösteren ve Erasmus projesi kapsamındaki Fransız öğrencilerin Elazığ'a yapması planlanan eğitim gezisini iptal eden Fransa'ya tepki göstererek, bu kararın kabul edilemeyeceğini söyledi. 

Öztürk, konuyla ilgili olarak bakanlıklar nezdinde girişimde bulunacaklarını ve sorunu en kısa sürede çözmeye çalışacaklarını dile getirdi. 

Milletvekili Tahir Öztürk, Elazığ'ın bir güven merkezi ve bir huzur adası olarak anıldığını dile getirerek şunları kaydetti:
"Elazığ, tarihin her döneminde milli birlik ve bütünlükten yana dik bir duruş sergilemiş ve hiçbir zaman teröre ve terör olaylarına pirim vermemiş, bu konuda örnek ve vakur bir tavır içerisinde olmuştur. Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Cumartesi günü şehrimizi teşriflerinde Elazığ'da yaptığı konuşmada, Elazığlıların yüreği mert insanlar olduğunu, Türkiye'nin birlik ve beraberliği için oluşturmak istedikleri iklimin, Elazığ'ın doğasında bulunduğunu, Elazığ'ın birlik ve bütünlükteki çelik gibi duruşuyla sembol bir şehir olduğunu belirterek şehrin bu yapısının devlet tarafından da taktir edildiğini açıkça ifade etmiştir. Yine ülkemizin saygın yayın organlarından CNBC-e Business Dergisi, Elazığ'ı Türkiye'nin yaşanabilir 10 ilinden biri olarak belirlemiştir. Araştırmada dünyada benzerleri örnek alınarak kentlerin değerlendirildiği dikkate alındığında Elazığ'ın önemiyle, ne kadar güvenli ve yaşanabilir bir şehir olduğu bir kez daha ortaya çıkmaktadır. Hal böyleyken Fransa'nın, Erasmus projesi kapsamında Fransız öğrencilerin ilimize yapacağı geziyi Elazığ'ı kırmızı çizgilere alarak tehlikeli ve terör bölgesi olarak göstermesinin kabul edilebilir bir yönü yoktur ve alınan bu kararı şiddetle kınıyorum. Fransa'nın almış olduğu bu karar dolayısıyla ilgili bakanlıklar nezdinde gerekli girişimlerde bulunacak ve konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisimizin (TBMM) gündemine getirerek, sorunu en kısa sürede çözmeye çalışacağız."

iha
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2008 Çarşamba 12:42:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet gönlübol IP: 78.177.225.xxx Tarih : 31.10.2008 14:28:08

Elaziz Elaziz olalı böyle sorumsuz,beceriksiz milletvekilleri görmedi.kendi başarısızlıklarını millete mal etmeyi veya fransaya mal etmeyi nasılda güzel beceriyorlar!ilk okul çocukları vallahi bizim vekillerden daha akıllı ve başarılı..ne yaptınızda biz takdir etmedik?ama yaptığınız birşey yok,birde çıkarınıza dokunulunca vaveyliyi kopartırsınız..çalışın beyler sizi uyuyasınız veya birşeyleri şey etmek için göndermedik!yapamıyorsan bizahmet yapan gelsin.