4
Mayıs
2024
Cumartesi
ELAZIĞ

Pancar alımında sona gelindi

Elazığ Şeker Fabrikası'nın 2008 yılı pancar alım kampanyasında sona gelindiği, bu yıl üretimi yapılan pancardaki şeker oranının yüksek olması nedeniyle üretilen şekerin kalitesinin de önceki yıllara göre daha iyi olduğu belirtildi. 

Şeker İş Sendikası Elazığ Şubesi Başkanı Hacı Yılmaz, kampanya döneminde bugüne kadar 114 bin ton şeker pancarı alımının gerçekleştiğini, alınan pancarın 95 bin tonunun işlendiğini ve karşılığında 12 bin ton şeker üretiminin elde edildiğini belirtti. 

Yılmaz, 2008 pancar alım kampanyasının sona ermek üzere olduğuna dikkat çekerek, "Fabrikamıza elindeki pancarı henüz teslim etmeyen üreticilere resmi yazı yazılarak bu ürünlerini 1 Aralık 2008 tarihine kadar teslim etmeleri istendi. Henüz tesellüm edilmemiş yaklaşık bin 500 ton pancar mevcuttur. Kampanyamız kapsamında işlenecek olan pancar ile yaklaşık 15 bin ton şeker üretimi gerçekleşecektir. Pancar alımı ve alınan pancarın işlenmesi çalışmaları Kurban Bayramı içerisinde bitecektir. Bu yıl üreticilerimizin bilgilendirilmesi ile yapılan şeker pancarı üretiminde, alınan sonuç gerçekten memnunluk vericidir. Önceki yıllarda pancardaki şeker oranı yüzde 12.23 seviyesinde iken bu yıl pancardaki digestion
oranı ortalaması yüzde 16'ya yükselmiştir. Bunda özellikle teknik elemanlarımızın üreticilere ürün yetiştirmede uygulattığı tekniklerin faydası olmuştur. Elazığ Şeker Fabrikası olarak 2008 yılı kampanyası başarılı bir şekilde sona gelmektedir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2008 Pazartesi 13:23:51
Güncelleme :1 Aralık 2008 Pazartesi 13:27:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?