3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

Pancar üretimi azaldı

Elazığ Şeker Fabrikası'nda 2009 yılı pancar alım kampanyası 9 Eylül'de başlayacak. Elazığ Şeker Fabrikası Müdürü Ahmet Konyar, bu yıl Elazığ'a 200 bin ton kota verildiğini belirterek, "Biz bu kotanın 50 bin tonunu iade ettik.

Kalan 150 bin ton pancarın ekimi için çiftçilerle sözleşme yaptık" dedi. Elazığ Şeker Fabrikası Müdürü Konyar, bu yıl 77 köyde 23 bin 500 dekar arazide pancar ekimi yaptıklarını, 2 bin 500 dekar arazide pancarın susuzluk sebebiyle kuruduğunu söyledi. Elazığ Şeker Fabrikası'nın 2009 yılı pancar alım kampanyası kapsamında 6 Eylül'de tesellüme, 9 Eylül'de düzenlenecek törenle pancar işlenmesine başlanacağını belirten Konyar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu yıl Elazığ'a 200 bin ton kota verildi. Biz bu kotanın 50 bin tonunu iade ettik. Kalan 150 bin ton pancarın ekimi için çiftçilerle sözleşme yaptık.

Yapılan çalışmaların sonucunda 77 köyde 23 bin 500 dekar arazide ekim yapıldı. Pancar üreticisine ekimden söküme kadar fabrikamızın teknik elemanları tarafından sürekli
destek verildi. Pancarın özellikle şeker oranı olarak ifade ettiğimiz polar oranının yüksek olmasına yardımcı olacak çalışmaların yapılmasını sağlayacak destekler verildi.

Üreticilere teknik kitap dağıtımını gerçekleştirerek daha bilgili olarak üretimini gerçekleştirmelerine katkı sağladık. Bizim amacımız hem şeker oranı yüksek olan pancar üretimini sağlamak hem de bunu yapacak üreticimize ekonomik olarak daha fazla gelir elde etmelerini sağlamak. Fabrikamız yeni kampanya dönemi için en iyi şekilde
hazırlıklarını tamamlama aşamasına gelmiş bulunmaktadır. Elazığ Şeker Fabrikası olarak Avrupa'daki şeker fabrikalarının uyguladığı sistemi bünyemize kazandırmayı hedeflemiş bulunuyoruz. Bu yöndeki çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz."


Konyar, üreticinin pancar teslimi sırasında sıramatik fişi alarak yapmalarını sağlayacak sistem üzerinde çalıştıklarını belirterek, "Üreticinin fabrikamıza teslim ettiği ürünün polar oranının tespiti, teslim ettiği ürünün miktarını belirleyip bir gün sonra parasını ödeme sistemini fabrikaya kazandırmanın çalışmalarını sürdürüyoruz" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2009 Pazartesi 16:54:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?