7
Mayıs
2024
Salı
ELAZIĞ

Parklar yeniden düzenleniyor

Elazığ Belediyesi, Harput’taki parklarda çevre düzenlemesi başlattı. Bu kapsamda ilk olarak Balakgazi Parkı’nda ailelerin piknik yaptığı bölge yeniden düzenlenecek.

Vatandaşların özellikle yaz aylarında gezmek ve dinlenmek amacıyla tercih ettiği yerlerin başında gelen Harput’ta belediye bir dizi çalışma başlattı.

Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Harput’taki parklarda çevre düzenlemesi yapmak üzere çalışmalarına başladılar. Çevre düzenleme çalışmaları kapsamında piknik alanının zemini değiştirilecek, piknik masaları yenilenecek.

Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Harput’a mevcut imkanlar ölçüsünde çevre düzenleme çalışması yapacaklarına dikkat çekerek "Harput, hizmet planlamamızda her zaman öncelikli olan bir beldemizdir. Ancak, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Koruma Amaçlı İmar Planı çalışması yapıldığından bu beldemizde kalıcı ve geniş kapsamlı bir düzenleme yapamıyoruz. Harput’ta sadece geçici düzenlemeler yapabilme imkanına sahibiz. Bizler de geçtiğimiz hafta sonu Harput’ta parklarda incelemelerde bulunarak, neler yapılabileceğini araştırdık. Ekiplerimiz Salı gününden itibaren Balakgazi Parkı’nda çevre düzenleme çalışmaları başlattılar. Gerçekleştireceğimiz çalışma sonunda hem piknik alanlarımız düzenli bir yapıya kavuşacak hem de ailelerimiz daha rahat bir ortamda dinlenip, piknik yapabilecekler" dedi.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2005 Perşembe 16:07:11
Güncelleme :9 Haziran 2005 Perşembe 16:11:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?