3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

Peder'den Davos Moderatörü'ne tepki

Dün Davos'ta düzenlenen ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerinin kesilmesine ve İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'in açıklamalarına tepki göstererek terk ettiği panel, yurt ve dünya gündeminde yankılanırken Elazığ Süryani Cemaati Lideri Peder Moşe Dağ, söz konusu panelin Harputlu olan Ermeni asıllı Moderatörü David Ignatius'u eleştirdi. 

"Sayın Erdoğan'ı seviyoruz çok cesur bir Başbakandır" diye konuşan Süryani Kadim Kilisesi Pederi Moşe Dağ, Erdoğan'ın sözlerini kesmek isteyen panelin Harputlu Moderatörü Ermeni asıllı Washington Post Gazetesi yazarı David Ignatius'a tepki gösterdi. 

Peder Moşe Dağ yaptığı açıklamada, Davos zirvesi sırasında düzenlenen ''Ortadoğu'da barış'' konulu panelde Başbakan Erdoğan'a haksızlık yapıldığına işaret ederek, Erdoğan'ın tepkisiyle adaletin yerini bulduğunu söyledi. Dağ, "Adalet bir ülkenin temelidir. Bir ülkede temel olmazsa adalet olmaz. Adaletsiz ülke dağılır. Harputlu David Sayın Başbakan'ın sözünü kesti ve haksızlık yaptı. Herkesin hakkı neyse verilmeliydi. Onun hakkı yoktu, Başbakan'ın sözümü kesmeye. Biz hepimiz Türkiye'mize ve Başbakanımıza saygı duyuyoruz. Biz de Başbakanımızı sonuna kadar destekliyoruz. Bu haksızlık yapılmış, iyi bir şey değil insana yakışmaz. David Aslen Harputlu ama Amerika'ya yerleşmiştir. Yaptığı iş yanlıştır. Biz Süryani ve Ruhani Peder olarak Sayın Erdoğan'ı çok seviyoruz. Çok cesur bir Başbakandır. Ne mutlu bize. Biz cesur insanları seviyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2009 Cuma 16:19:01
Güncelleme :30 Ocak 2009 Cuma 16:34:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?